Obóz Shidokan z Kancho Yoshiji Soeno
Napisano Ponad rok temu
Na obozie ćwiczyłem i mieszkałem z Japończykiem Ryo Sakai - jednym z najlepszych na świecie zawodników Shidokan w mojej kategorii wagowej. Wiele potu wylaliśmy na wspólnych (planowych i dodatkowych) treningach.
Poza treningami równie dobrze się bawiliśmy.
W imieniu Polskiego Stowarzyszenia Shidokan Karate zaprosiłem Kancho do odwiedzenia naszego kraju w czerwcu przyszłego roku. Soeno bardzo ucieszył się z tej propozycji. Za rok poprowadzi więc w Polsce seminarium szkoleniowe oraz przeprowadzi egzaminy na stopnie mistrzowskie dan.
Pod koniec obozu Kancho nominował mnie na stopień 3 dan.
Te kilkanaście dni mojego pobytu razem z Kancho Soeno w Rumunii było bardzo ważnych dla przyszłości polskiego Shidokan. Ustaliliśmy wiele bardzo ważnych rzeczy. Mam nadzieje, że wszystko uda się systematycznie realizować.
Pozdrowienia,
MR.
Napisano Ponad rok temu
O... Gratulacje :peace: (od najbardziej niereformowalnej jednostki w grupie 8) )
Napisano Ponad rok temu
O... Gratulacje :peace: (od najbardziej niereformowalnej jednostki w grupie 8) )
Znaczy zapomnialem dodac : to kiedy :drinking: ?
Napisano Ponad rok temu
Znaczy zapomnialem dodac : to kiedy :drinking: ?
No jak to kiedy - na obozie! :twisted: :wink:
Pozdrowienia,
MR.
Napisano Ponad rok temu
...czy ta nominacja byla poprzedzona egzaminem ???jesli tak to jak on wygladal...jesli nie to od jakiego stopnia stopnie w shidokan sa nadawane przez Kancho?Pod koniec obozu Kancho nominował mnie na stopień 3 dan.
P.S. zapomnialbym...gratuluje 3 dan-a:)
Napisano Ponad rok temu
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
czy ta nominacja byla poprzedzona egzaminem ???jesli tak to jak on wygladal...jesli nie to od jakiego stopnia stopnie w shidokan sa nadawane przez Kancho?
P.S. zapomnialbym...gratuluje 3 dan-a:)
Nie, egzamin zdawałem na 2 dan, tym razem otrzymałem stopień na zakończenie obozu bez oddzielnego egzaminu.
Myślę, że wynikało to z faktu odwołania egzaminu dla instruktorów i zawodników rumuńskich - po prostu nikt poza mną nie zdawałby egzaminu. Poza tym byłem po walce w Bukareszcie i po licznych treningach, na których Kancho widocznie ocenił mój poziom techniczny.
Sytuację tą jednak można traktować jako wyjątek (z racji piastowanego przeze mnie stanowiska) gdyż normalnie na stopnie do 4 dan (niekiedy i na 6) zdaje się egzamin techniczny z walkami.
A egzaminy w Shidokan wyglądają bardzo podobnie jak te w Kyokushin czy Oyama.
Pozdrowienia,
MR.
Napisano Ponad rok temu
No proszę. Gratulacje kolejnego dużego osiągnięcia... i mam nadzieję, że jednak spotkamy się na obozie w Sopocie razem z moją bandą pokemonów
Gizmo
Dzięki, ja też mam taką nadzieję.
Pozdrowienia,
MR.
Napisano Ponad rok temu
PS. Obecnie przygotowuje się do obozu MMA w Borowicach i chyba wtedy się spotkamy. Także...
Pozdrawiam
Łukasz Matuszewski
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Każdy stopień jest weryfikowany indywidualnie - w zależności od tego z jakiego stylu pochodzi itp.
Na egzaminach walki są tylko w pierwszej formule - czasami robi się od tego ustępstwa.
Egzaminy na stopnie mistrzowskie przeprowadzi w Polsce osobiście Kancho Yoshiji Soeno w czasie jego wizyty w Polsce w przyszłym roku.
Nowe ośrodki pojawią się już w przyszłym sezonie - od września. Informacja o nich znajdzie się tu na forum oraz na naszej stronie internetowej.
Pozdrowienia,
MR.
Napisano Ponad rok temu
Gratulacje nominacji na 3 stopień DAN 8)
PS. Obecnie przygotowuje się do obozu MMA w Borowicach i chyba wtedy się spotkamy. Także...
Pozdrawiam
Łukasz Matuszewski
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Witam na forum!
Dziękuję za gratulacje.
Życzę zatem dobreo przygotowania do obozu. To już niedługo.
Do zobaczenia wkrótce.
Pozdrowienia,
MR.
Napisano Ponad rok temu
Włocławek też czeka... na Shidokan
Khem.. Niedawno przejezdzalem przez Wloclawek, i nigdzie nie bylo nawet kawalka komitetu powitalnego... :roll:
:wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Do zobaczenia na obozie w Borowicach, już się kondycyjnie przygotowuje
Gizmo a planujesz na swoim obozie w Sopocie jakieś otwarte treningi czy coś w tym stylu? :wink:
Napisano Ponad rok temu
Gizmo
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
K-1 BEAST II
- Ponad rok temu
-
UFC 44
- Ponad rok temu
-
Zawodowa gala SHIDOKAN - Bukareszt (Rumunia)
- Ponad rok temu
-
UFC z satelity????
- Ponad rok temu
-
Brazylijski Bob Sapp ?
- Ponad rok temu
-
kolejne klatki
- Ponad rok temu
-
9 International Shidokan Open - sukces Polaków