Zawodowa gala SHIDOKAN - Bukareszt (Rumunia)
Napisano Ponad rok temu
Do udziału w imprezie zaproszono także sensei MARIUSZA RADLIŃSKIEGO z Polski. Walka sensei Mariusza z rumuńskim zawodnikiem DANIELEM BURLACU od początku do końca była bardzo wyrównana, jednak sędziowie woleli wskazać wygraną swojego rodaka.Walka odbyła się w zmodyfikowanym triatlonie: thai boxing, thai + grappling, grappling. Pojedynek miał 5 rund.
Kontrowersyjnym wynikiem zakończyła się także walka Ryo Sakai z Preda Eugen (Rumunia). Po niezwykle zawziętym i wyrównanym pojedynku sędziowie za zwycięzcę uznali Rumuna.
Napisano Ponad rok temu
gala byla ponoc fajna, ale jeden wielki przekret.
Wiecej na ten temat: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Ciao
Chris
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czyli jeden wielki przekręt :? Szkoda, naprawdę szkoda :roll:1. Mial byc turniej a byla gala.
2. O regulach niektorzy zawodnicy faktycznie dowiadywali sie dopiero w ringu
3. Mariusz walczyl w wadze - 76 kg - jego przeciwnik wazyl 82 kg...
4. Wszystkie walki "wygrali" Rumuni (tak na prawde podobno dwie)
5. Soeno siem wkurwil
Napisano Ponad rok temu
Wow... a jak ten thai grappling wygląda? 8OWalka odbyła się w zmodyfikowanym triatlonie: thai boxing, thai + grappling, grappling.
w sensie jakie przepisy? z bokserskimi rękawicami w parterze? :?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Normalnie wszedzie znajda sie cwaniacy i sedziowie drukujacy.
Napisano Ponad rok temu
Ehhh świat dziwny jest
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Shidokan to organizacja o swiatowej renomie i jedna popieprzona impreze na krancach cywilizowanego swiata nie jest w stanie spaprac jej image.
Juz 5 lipca w Niemczech odbedzie sie duzy turniej MMA organizowany przez Shidokan Germany - UGC 4. Startuja ludzie z Shido, Shooto, BJJ, Luta Livre...
Shido Poland tez dostalo zaproszenie, ale nie wiem, czy dotarlo ono do Mariusza w zwiazku z jego pobytem na obozie w Rumunii.
Ciao
Chris
PS: Jestes z Jeleniej Gory? - Pozdrowka dla Piotra Duelza ;-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Przed chwilą napisałem długi post o gali i jakimś dziwnym trafem mi go zjadło. . Dzisiaj już mi się nie chce pisać od nowa - tym bardziej, że jestem wciąż pod wrażeniem bardzo udanego obozu z Kancho Yoshiji Soeno, więc nie w głowie mi pisanie o turnieju.
Jutro coś skrobnę.
Pozdrowienia,
MR.
Napisano Ponad rok temu
Myślę, że incydent, który wydarzył się w Bukareszcie w żaden sposób nie może wpłynąć na wizerunek MMA - jak już to jedynie w Rumunii.
Z Shidokanem też ta impreza nie była i nie jest kojarzona, gdyż organizatorem turnieju była Rumuńska Federacja Sztuk Walki i szef Kempo Shihan Zaharia Amatto. Stara się on co prawda o to, aby zostać przedstawicielem Shidokan w Rumunii ale po imprezie Kancho Soeno wstrzymał się z nadaniem mu tego stanowiska.
Gala miała dopiero zainaugurować powstanie organizacji Shidokan w Rumunii, a narobiła tylko problemów Rumunom, gdyż teraz prawdopodobnie nikt z zagranicy nie będzie chciał przyjechać na turniej do tego kraju.
Za wszystkie nieprawidłowości odpowiedzialna była inna osoba - została ona usunięta ze stanowiska trenera reprezentacji Rumunii w Kempo oraz pozbawiona możliwości reprezentowania Shidokan.
Kancho Soeno stanowczo i zdecydowanie podkreślił w późniejszych wywiadach z mediami, że Shidokan to dyscyplina sportowa - propagująca czystą, uczciwą walkę na twardych ale bezpiecznych zasadach i to co zdarzyło się na turnieju nie może mieć miejsca na żadnym turnieju Shidokan.
Na naszej stronie internetowej pojawiła się już relacja z imprezy. Oczywiście nie ma w niej wszystkich informacji o dziwnych zachowaniach Rumunów, bo nie ma sensu już o tym wspominać. Tym bardziej, że osobiście brałem udział w tej imprezie i wyglądałoby to na próby tłumaczenia swojego wyniku.
Niech po prostu zostanie odnotowane, że przegrałem swoją pierwszą zawodową walkę, i tyle.
Ja ze swej strony żałuję, że trochę przespałem pierwsze rundy, bo była szansa na znokautowanie przeciwnika. Szkoda, bo z razji swoich obowiązków organizacyjnych i szkoleniowych nie jestem w stanie często i regularnie startować w zawodach i trudno powiedzieć ile jeszcze będę miał szans na kolejne występy.
Cieszę się mimo wszystko, że w tak napiętym sezonie szkoleniowym udało mi się przygotować i wystąpić w dwóch imprezach sportowych.
Bardziej cieszą mnie jednak sukcesy naszych zawodników.
Pozdrowienia,
MR.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
UFC z satelity????
- Ponad rok temu
-
Brazylijski Bob Sapp ?
- Ponad rok temu
-