Krótka relacja z I MIĘDZYNARODOWEGO P.POLSKI MUAY THAI
Napisano Ponad rok temu
Dopiero dziś bo wczoraj piorun trafił w budynek 8O i sieć odcięło.
Pierwszy raz byłem na tego typu imprezie, więc nie mam porównania, ale na początek powiem że bardzooooo mi się podobało 8) .
Rano były walki eliminacyjne - nie znam wszystkich nazwisk, ale wiem że reprezentowane były:
Fire Gym SFTB Słowacja
Ronin Kraków
Strefa Walki Poznań
Akademia Muay Thai Gdańsk
Serafin Warszawa
Sirocco Łódź
Było gorąco - walki różniły się między sobą - były walki bardziej kickboxerskie oraz grapplerskie (klincz). Amatorska formuła okazała się całkiem brutalna - krew się polała, a na deskach pare razy kolesie leżeli (siedzieli) i ciężko było im wstać... Poziom eliminacji był raczej wyrównany - aczkolwiek miałem swoje typy - dotyczacy Pawła Gołąbka z Akademii Muay Thai Gdańsk - parł do przodu jak burza, a jak zklinczował to nie żałował kolan :twisted: . Koło 13 zaczęły się pokazy Wai Khru dzieci i młodzieży co sobie podarowałem i pojechałem na obiad do domku.
O 17 rozpoczęły się finały - pierwsza była walka kobiet - które to (jak wspominał sędzia główny Rafał Szlachta) są w Tajlandii bardzo popularne. Tutaj jak dla mnie poziom był wyrównany - ale przecież ktoś musi wygrać :-) .
Rewelacyjne były dwie walki poklon Rafała Simonidesa poklon (mój instruktor) - mniejsza waga zawodników i duża dynamika - dojścia do klinczu z wyskoku, czy seria 10-15 kolan na głowę przeciwnika, albo "latające pięści" - w każdym razie dużo technik polegających na "doskoczeniu" do przeciwnika - wynik = 2 Puchary Polski (dwie kategorie wagowe).
Interesująca była również walka w kategori do 81 kilogramów - zawodnik ze Słowacji ostro wymęczył naszego zawodnika - tu wyraźnie widać było braki w kondycji .
Kategoria powyżej 91 kilogramów - walka dwóch kolosów - ale podobnie - odniosłem wrażenie że po 1 rundzie już nie mają siły walczyć - kondycja tragiczna :? .
Podsumowując - warto było iść !!!
Pozdrawiam
P.S. Mam zdjęcia z eliminacji (90 fotek), robiłem też na finałach, ale chyba qrva przegrzałem aparat i dwie karty Smart Media mi siadły (oby to nie aparat się zepsuł)... Jeżeli ktoś ma jakiś pomysł na miejsce gdzie mógłbym wrzucić fotki (mogę zrobić stronkę www), ale wysłać mogę tylko mailem lub po http, bo inne protokoły mam poblokowane...
wyniki oficjalne:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
patrz wyżejIlu zawodników startowało w poszczególnych kategoriach?
Napisano Ponad rok temu
patrz wyżej
Patrzyłem, nie wiedziałem że są tam wymienieni wszyscy startujący... ale od czegoś trzeba zacząć.
Dzięki za relację.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
czytać dokładniej 8) .a Szlachta Rafał startował wogóle? nie widze go w wynikach..?
PozdrawiamO 17 rozpoczęły się finały - pierwsza była walka kobiet - które to (jak wspominał sędzia główny Rafał Szlachta) są w Tajlandii bardzo popularne.
Napisano Ponad rok temu
zalozenie trwa 1 minute
potem podaj nam login i haslo i juz bedzie kazdy mogl sobie sciagnac
ale limit to 25 mb
Napisano Ponad rok temu
czytać dokładniej 8) .a Szlachta Rafał startował wogóle? nie widze go w wynikach..?
PozdrawiamO 17 rozpoczęły się finały - pierwsza była walka kobiet - które to (jak wspominał sędzia główny Rafał Szlachta) są w Tajlandii bardzo popularne.
UUUUUUUUUUUUUU
LIPA
Napisano Ponad rok temu
Czy moze zle patrze?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
POZDRAWIAM
Napisano Ponad rok temu
Jak ci poszlo? - opisz swoja walke
Filmowal ktos wogole walki? -mozna to gdzies znalezc?
Byly łokcie? byl jakis nokaut?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja startowałem w wadze do 91kg miałem 4 przeciwników, tak tak Gołąbka tez miałem który szedł jak czołg i kasowal twarze przeciwników ;-)
czy ten Golabeczek boksik trenowal ???
nie wiesz kto ma nagranie? jak sadze nie wielu ze wzgledu na genialna oplate za nagrywanie 50 zl (notabene tak mnie to wk...wiło ze mimo tego ze zawody mnie interesowaly mam w d... czyjs na tym biznes)
ale mam nadzieje ze i tak dorwe skads te walki...
a tak wogole to gratulacje za odwage startu w jednej z najniebezpieczniejszych formul zawodow
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Miedzynarodowe mistrzostwa Polski Muay Thai
- Ponad rok temu
-
International Boxing Hall Of Fame
- Ponad rok temu
-
L.Lewis vs W.Kliczko