Do instruktorów Pankrationu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Skad masz wiadomosci ze Pankration to BJJ , czy dla ciebie wszystko co lezy na ziemi to BJJ ?
TO ze chlopaki lacza kilka roznych metod walki nie znaczy ze zaczeli uprawiac na potege BJJ, po prostu polaczyli to czego uczyli sie przez lata z technikami parteru czyli judo , zapasy , sambo czy BJJ.
Nie bardzo tez rozumiem dlaczego slowo BJJ , wywoluje taka euforie u ludzi ktorzy nigdy nawet tego nie powachali , a swoja wiedze opieraja na TV.
To znaczy rozumiem , to ciagle jest egzotyka poparta medialna otoczka , ale czy nie zuwazyliscie jeszcze , ze w zawodach MMA zaczynaja wygrywac nie ci ktorzy wiedza jak walczyc w parterze , ale ci co juz poznali jak sie przed dzwigniami i duszeniami bronic , a jednoczesnie maja zakodowana walke w stojce i mocne podstawy uderzania.
Polecam wiecej praktyki , mniej teorii i wiecej tolerancji dla "nowego"
PS
Duzo mnie laczy z BJJ , a nic z Pankrationem , wiec opinia jest jak najbardziej bezstrona.Jak juz pisalem w innym poscie , internet przyjmie wszystko , kazdy moze byc swoim wlasnym hero .Jednak jezeli przychodzi do realnego zycia to ( vide post Mariusza R.) , nie-virtualnych wojownikow juz nie ma , a twardziele za klawiatury nie maja juz "jaj" zeby pokazac a realu na ile ich stac.
To wlasnie tacy ludze jak ty Gelo , Brusik = Soca i wielu innych , krytykujacy wszystko , a nie wnoszacy nic.
Napisano Ponad rok temu
moze jedna rzecz: ja bazujac na umiejetnosciach ze stojki oraz wychodzeniu z pozycji zagrozonych w parterze jestem zwolennikiem wypracowania dogodnej pozycji do skonczenia przeciwnika glownie uderzeniami...
choc nie przecze ze trenuja rowniez ludzie z nastawieniem na konczenie dzwigniami i duszeniami...
Napisano Ponad rok temu
Polecam wiecej praktyki , mniej teorii i wiecej tolerancji dla "nowego"
Święte słowa, sam popadłem w internetowe wojownictwo swego czasu ale znaleźli sie ludzie ( dobrze wiecie kto ) ktorzy czasami nawet w mało przyjemnych słowach ( poklon ) sprowadzili mnie spowrotem na ścieżke treningu Tak więc mniej teorii i wiecej tolerancji dla "nowego" i "starego"
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
K_P
PS. Juz sam widze, ze bjj (sport) w kimonach to inna dyscyplina, niz walka z elementami vale tudo. I mam swiadomosc, ze wiekszosc rzeczy, ktorych ucze sie w kimonach, bedzie np. na ulicy zupelnie nieprzydatne. Ale mnie to tymczasem bawi. Ale... zaczalem znowu kopac. Acha... Akcje z netu pankrationu bardzo mi sie podobaja. Cos sobie z tego napewno wybiore.
Ps. Brusik byles na semiarium Soci? Ty byles tym nastolatkiem, ktory jako jeden z nielicznych byl bez kimona? Sympatycznie wygladal ten chlopiec. Wiec jesli to Ty, to Cie pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
NAUCZ SIE CZYTAĆ
Napisano Ponad rok temu
na innym forum juz ci pisalem przyjedz do mojego miasta i popytaj zanim zaczniesz gadac głupoty
i jeszcze jedno dla mnie uosobieniem internetowego wojownika jest SEIKEN.
ps.przepraszam za niezbyt czeste odpowiedzi ale w odroznieniu od Seikena i innych wojownikow nie mam zbyt wiele czasu na bębnieni wklawiature po prostu ja duzo trenuje
Napisano Ponad rok temu
nie , no mysle ze ta sztuke mam opanowana i to w kilku jezykachNAUCZ SIE CZYTAĆ
Gelo , a gdzie ja napisalem ze dostal bys baty ode mnie??????ciagle po ponad 30 latac treningu wiem ze , zawsze sie znajdze ktos kto mi wpierdoli , a jezeli to bedziesz ty ...to moja "psyche" sie zalamiekolejny raz piszesz o czyms oczym nie masz pojecia.skad ty mozesz wiedziec co ja reprezentuje w realu.podejzewam ze jakby doszlo co do czego to wywinięcie cie na lewą strone sprawiłoby mi niewiele trudnosci
na innym forum juz ci pisalem przyjedz do mojego miasta i popytaj zanim zaczniesz gadac głupoty
..a moze ty przyjedziesz do mnie , czy myslisz ze normalny zdrowy na umysle czlowiek wyda 2000$ zeby udowodnic "cos" pryszczatemu 20 -latkowi , ktory ciagle onanizuje sie pod kocem.
Gelo , ja gwarantuje publicznie ze zapewie spanie , jedzenie ,darmowe treningi BJJ , Thai czy Kali , a nawet zabiore ciebie nad Niagara Falls i to niezaleznie czy "wywinięcie cie na lewą strone sprawiłoby mi niewiele trudnosci." ...czy nie.
jeszcze jedno dla mnie uosobieniem internetowego wojownika jest SEIKEN.
..no tu masz racje , ale walcze z tym , i to z calkeim dobrymi rezultatami,jeszcze ze 2 -mce i juz nie bede nic pisal
PS.
Patrze na ten twoj "poskomunistyczny" avatar Che Guevary , i mam pytanie czy ten twoj nick to "balde de gelo" czy tez ( i tez tak mysle) fontetyka od gello , czyli gownianej mieszanki nowoczesnej chemii , tworzacej "galarete" przyklejajaca sie gdzie popadnie ....
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Seiken tez mocno wnikal co i jak robimy i bez problemu to zrozumial...
a ty masz jakis problem egzystencjany ciagle szukasz jakiejs sensacji...
tylko po co? nudzi ci sie?
nie potrafisz zrozumiec ze sa jeszcze ludzie ktorym kasa lata kolo ptaka i robia cos dla frajdy bo sprawia im to przyjemnosc?
nigdy nie twierdzilem ze bjj jest do bani (jak chcesz sugerowac) ale jedynie ze nie jest systemem kompletnym i doskonalym bo takich nie ma...
a to ze 30% tego co robimy to bjj to nie znaczy ze to jest to samo tylko pod inna nazwa...
a skoro za ocean jest tak daleko to zapraszamy do Wrocka bedziesz mogl powywijac na lewa strone kogo tylko zechcesz napewno znajdzie sie ktos w twojej wadze...
jezeli wazysz okolo 95kg to chetnie posparruje z toba osobiscie chociaz rowniez jestem kilka lat mlodszy od wegla kamiennego
szkoda ze nie bylo cie na ostatnim zlocie 2 tyg. temu zawsze to jakas okazja do pokazania sie spoza klawiatury i zweryfikowanie pogladow na to co, kto i jak robi...
Napisano Ponad rok temu
A czy ja z zona mozemy sie dopisac? Przelot sobie sami zaplacimy :wink:Gelo , ja gwarantuje publicznie ze zapewie spanie , jedzenie ,darmowe treningi BJJ , Thai czy Kali , a nawet zabiore ciebie nad Niagara Falls i to niezaleznie czy "wywinięcie cie na lewą strone sprawiłoby mi niewiele trudnosci." ...czy nie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tak naprawde to niewiele o sobie wiemy poza wirtualnymi bajkami i ocena czegokolwiek jest trudna a czesto wrecz niemozliwa badz mylna...
wszedzie pelno kozakow, narwancow i nie wiadomo o co ludziom biega...
jakas internetowa terapia czy co?
a mowiac krotko nie ma ludzi nie do z.....a - troche wiecej wzajemnego szacunku a bedzie miodzio...
Napisano Ponad rok temu
Przykro mi, że znaleźliście sobie znowu dobry temat do poróżnienia...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
The Brazil Fight Club
- Ponad rok temu
-
TVN dziś (29.03) o 19:30!
- Ponad rok temu
-
Frank Shamrock zwycięża w WEC 6
- Ponad rok temu