widze ze mamy podobne zainteresowania wnioskujac na podstawie moich codziennych eksperymentow :wink: dobre efekty daje podciaganie (nachwytem), a przy wykonywaniu techniki luz i odpowiednie wykorzystanie barku i tulowia. nawet nie wiem jak to dobrez opisac... trzeba probowac i probowac i probowac....Znacie jakies cwiczenia na poprawe dynamiki i sily przedniej reki ?
Lewa (przednia) mam wolna jak zolw.
kombinacje reczne
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ja CZASAMI tak robie, mam nawet nagrana walke gdzie odbywam 'spacer' z prezciwnikiem po calej prezkatnej maty chyba glowna zaleta takiego ataku to
a) przeciwnik sei odwruci i dostanie chui'a
prezciwnik wyjdzie za mate i dostanie chui'a
Zgadza sie. Podczas swojej pierwszej walki po otrzymaniu pierwszego uderzenia (ap chagi na twarz) wpadlem w furie i chcialem zabic przeciwnika..... za poleceniem mojego sekundanta Tomka Pilarza , stosowalem te wlasnie "taktyke" . Moze nawet troche przesadzilem... . Po rozpoczeciu 2 rundy od razu po sygnale wystarowalem z lapkami.
Spacerowalem non stop z przeciwnikiem na macie...powodujac kilka razy u niego upadek. Nie byloby w tym nic dziwnego gdyby nie to, ze walczylem w plusie , przeciwnik byl o 1,5 glowy odemnie wyzszy i jakies 10kg ciezszy . Walke przegralem za sprwa 2 gan junow i 2 chui. Mimo to wielu zawodnikow gratulowalo mi walki .... nawet zawodnicy mi nieznani
Po zadnej walce wygranej/przegranej sie tak "dobrze" nie czulem jak po tej pierwszej....bylem z siebie dumny :wink:
W tym sezonie , poloze wiekszy nacisk , na wlasnie taka taktyke. Nie bede walczyl po to by wygrac.......tylko po to by........... :wink:
Zreszta ten sezon jest moim ostanim w zyciu... wiec co mi zalezy
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
A co do kombinacji zejście pod prostym przeciwnika (balans w lewo) prawy po łuku na korpus i lewy po łuku na głowe.
Napisano Ponad rok temu
kizami tsuki - lewy prosty
kombinacja zupelnie nierealna, pelna sygnalizacja techniki uraken(taka jej specyfika),
przejdzie tylko w semi kontakcie...
Napisano Ponad rok temu
gyaku uraken - tylne uderzenie grzbietem piesci
kizami tsuki - lewy prosty
kombinacja zupelnie nierealna, pelna sygnalizacja techniki uraken(taka jej specyfika),
przejdzie tylko w semi kontakcie...
Freestyler... ja na serio nie pisałem tego, bo tak mi się zachciało. To działa... Uraken ma być ściemą a gyaku uderzeniem właściwym. Poza tym uraken z gardy, ni taki pełny i poprawny technicznie wcale nie sygnalizuje więcej niż inne techniki.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Poza tym uraken z gardy, ni taki pełny i poprawny technicznie wcale nie sygnalizuje więcej niż inne techniki.
I wtedy łokieć tak nie idzie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak ktoś woli to prosty też może być, ale to już nie to samo :wink:
Posdrofienia
Napisano Ponad rok temu
szczerze mowiac jak kiedys troszke chodzilem na boks to na treningu sie nie spotkalem z czyms takim, ale ogladajac walki w telewizorni :wink: czesto takie akcje widze.
Napisano Ponad rok temu
co i nnego w formie silowej czyli back fist-to uderzenie potrafi znokautowac...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W lewej pozycji (ja też byłem uczony, że która noga, ta pozycja) lewy prosty-> prawy prosty-> lewy sierp-> lewy dung joomok + prawy sierp
Uwaga: takie coś obraca do prawej pozycji, więc można coś dokładać po obrocie (u mnie z reguły idzie tora-yop, ale może być też dung joomok czy pare innych obrotówek)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Taekwon-Do ITF w Białej Podlaskiej
- Ponad rok temu
-
ZIMOWY OBÓZ TAEKWON-DO
- Ponad rok temu
-
czy swiadomie wybralem/am TKD
- Ponad rok temu
-
SKoki w zdobywaniu pasów
- Ponad rok temu
-
Stary już jestem i nie wiem czy wypada....
- Ponad rok temu
-
encyklopedia TKD
- Ponad rok temu
-
Taekwon-do a walka bronia?
- Ponad rok temu
-
Czy kopnienciami mozna zabic, tudziez okaleczyc?
- Ponad rok temu
-
KOMENDA
- Ponad rok temu
-
Wszystko o układach ITF
- Ponad rok temu