Taekwon-Do ITF w Białej Podlaskiej
Napisano Ponad rok temu
Zapraszam wszystkich, ktorzy zawitali do tego dzialu na strone [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników], zawarte sa na niej ciekawe informacje o Taekwon-Do ITF oraz troche wydarzen z zycia jedej z sekcji MKS Żak Biała Podl. (kiedys Bialkis Klub Taekwon-Do) prowadzonej przez Mariusza Michalczuka IV Dan.
pzdr. CarpeDiem
Napisano Ponad rok temu
a jaki ma to zwiazek z ankieta?
Otoz bylem ciekawy jaka cecha jest najwazniejsza dla Taekwondokow. Natomiast dzieki ankiecie w prosty sposob zaczalem uczestniaczyc na forum budo.
pzdr. CarpieDiem
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja też nie znam odpowiedzi na pytanie postawione w ankiecie. Dla mnie to kwestia z gatunku "kochasz bardziej tatusia czy mamusię" bądź też, jeszcze ściślej "ile diabłów mieści się na końcu szpilki". Możecie mnie uznać za prymitywa, który nie potrafi rozstrzygnąć poważnej kwestii moralnej Powiem jednak, że w życiu spotkałem tylu "mistrzów" wycierających sobie usta zasadami taekwondo, że dostałem na to prawdziwej alergii. Na szczęście spotkałem paru ludzi, którzy o zasadach za dużo nie gadali, za to - patrząc na nich - wiedziałem jedno. Chciałbym być tacy jak oni, niekoniecznie nawet w sferze technicznej. I nawet nie zastanawiałem się, czy to, co sobą reprezentują, to uprzejmość, rzetelność czy samokontrola. Po prostu byli tacy, jakim ja chciałbym być.
Pozdrówka
Gizmo
Freestyle Taekwondo
Napisano Ponad rok temu
pozdrowienia
Napisano Ponad rok temu
W sumie to "reklama" nowej strony jest glownym zadaniem tego dzialu , ale ludzie, ktorzy tu zawitaja moga przy okazji zaglosowac. Gizmo ma racje, nie ma generalnie najwazniejszej zasady, nie da sie na to pytanie odpowiedziec tak jak na: 2+2=??, bo dla kazdego inna zasada jest najwazniejsza. Ale jak ktos chce to oczywiscie moze uzasadnic swoj wybor.
Dla mnie najwazniejsza jest wytrwalosc w tym co robie, bo to podstawa sukcesu. Gdybysmy nie byli wytrwali to poddalibysmy sie po pierwszym ciezszym treningu...
pzdr Carpe Diem
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
"idź wyprostowany wśród tych co na kolanach
wśród odwróconych plecami i obalonch w proch
[...]
bądź odważny gdy rozum zawodzi bądź odważny
w ostatecznym rachunku jedynie to się liczy"
To chyba wystarczy aby umotywowac swoj wybor 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A jezeli chodzi o zasady, to wybralam wytrwalosc i chec trenowania, bo bez tego ani rusz..bez grzecznosci i innch zasad mozesz byc zawodnikiem i mozesz osiagac sukcesy ale nie bez wtrwalosci czy wlasnie odwagi...fakt, ze 5 zasad to jedna calosc nie wyklucza tego ze niektore z nich sa wazniejsze i bardziej istotne...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jednak zdecydowałem się na opanowanie.
Jedynym uzasadnieniem jakie przycjodzi mi do głowy jest to że z natury jestem człowiekim "w gorącej wodzie kąpany".
Ileż to już razy w naprawde ważnych momentach brakowało mi opanowania, czy to na treningu, czy też w codzinnym życiu.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
ZIMOWY OBÓZ TAEKWON-DO
- Ponad rok temu
-
czy swiadomie wybralem/am TKD
- Ponad rok temu
-
SKoki w zdobywaniu pasów
- Ponad rok temu
-
Stary już jestem i nie wiem czy wypada....
- Ponad rok temu
-
encyklopedia TKD
- Ponad rok temu
-
Taekwon-do a walka bronia?
- Ponad rok temu
-
Czy kopnienciami mozna zabic, tudziez okaleczyc?
- Ponad rok temu
-
KOMENDA
- Ponad rok temu
-
Wszystko o układach ITF
- Ponad rok temu
-
TKD + MASA :)
- Ponad rok temu