czy swiadomie wybralem/am TKD
Napisano Ponad rok temu
jezeli chodzi o mnie to idac na pierwszy trening zupelnie nie wiedzialem z czym to sie je. zupelnie nic nie wiedzialm... nawet myslalem ze TKD pochodzi jak na sztuke walki przystalo :wink: z japonii
Napisano Ponad rok temu
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
zobaczylem strone w necie , powiedzialem co mi tam , bylem nawet tak ambitny , ze na poczatku samym prawie dowiedzialem sie co to znaczy przesadzic z rosciaganiem teraz wiem , ze boli 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jubi- ale powiedz jaka wiedze o TKD miales kiedy przyszedles na pierwszy trening?
Mialem w miare szeroka wiedze ogolna o MA. Zanim zdecydowalem sie na trenowanie czegokolwiek chcialem sie czegos na ten temat dowiedziec. Przeczytalem wiec kilka ksiazek, poszperalem w internecie. Na poczatku chcilem isc na cos pochodzenia japonskiego - chyba najbardziej interesowalo mnie Aikido. Ale po przemysleniu sprawy, doszedlem do wniosku, ze czeste dojazdy do Lublina zycia mi nie ulatwia, a ze TKD stoi w Lubartowie na bardzo wysokim poziomie wybor byl praktycznie przesadzony. Ostateczna decyzja zapadla po rozmowie ze zajomymi trenujacymi TKD. Tak trafilem na pierwszy trening. W sumie byl to wyklad - trening teoretyczny - bardzo mnie podbudowal i zachecil do solidnej pracy nad soba w czasie tych 3 miesiecy. Mysle, ze to, iz wybralem sie na TKD to jedna z lepszych decyzji w moim zyciu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Mav
Napisano Ponad rok temu
pozdrowienia[/list]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jesli chodzi o mnie to z zamiarem zapisania sie na jakas MA nosilem sie od dluzszego czasu. W moim miescie istnieja dwa kluby Taekwon-do oraz sekcja zamiejscowa Karate Kyokushin. Wybor padl na TKD. Wiekszy problem mialem do ktorego klubu pojsc - "Lewart" to same slawy, "MKS" praktycznie nieznany. Padlo na MKS. Mysle, ze wybor bardzo pomyslny. Poznalem naprawde wspanialych ludzi, mam doskonalego trenera, mozliwosc codziennych treningow i dostep do silowni. Czego chciec wiecej
Jubi , czemu zdecydowales sie trenowac w "MKSie" a nie "Lewarcie Lubartow" Prestiz klubu do Ciebie nie przemowil ? :wink:
Swoja droga wydaje mi sie ze wybor byl trafny.
Napisano Ponad rok temu
Jakos nie bardzoJubi , czemu zdecydowales sie trenowac w "MKSie" a nie "Lewarcie Lubartow" Prestiz klubu do Ciebie nie przemowil ?
Mniej wiecej znam liderow obu klubow (odpowiednio T. Adamczyk i J. Jedut) i bardziej odpowiada mi osoba pana Tomasza Adamczyka oraz atmosfera panujaca w jego klubie. Poza tym co mi z prestizu gdybym w "Lewarcie" niczego sie nie nauczyl gdyz nie wykazuje cech zawodnika medalowego? Nie chce tu nikogo obrazic ani urazic, ale tak to wyglada - masz predyspozycje by zostac mistrzem, to Cie nim zrobimy, nie masz, to nie ma co marnowac na Ciebie czasu. Oczywiscie IMO, ale nie tylko.
Dziekuje - rowniez tak mi sie wydaje.Swoja droga wydaje mi sie ze wybor byl trafny.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
- coss, jak sie tak bijecie bez przerwy między sobą, to czemu nie zapiszecie się na tkd, klub jest w bytomiu, w centrum.
moja raekcja: :shocked!: to był mój wymarzony styl!
oczyma wyobraźni zobaczyłem się jak niszczę oponentów yopem na slidzie (tekken, a co?) a że to był maj, przeczekałem wakacje i mocny start we wrześniu.
Napisano Ponad rok temu
ale cos sie udalo wyprosic...
najpier bylo AIKIDO...ale w tym balecie duzo nie zdzialalem...niby krzywdy mi nie zrobili nic mi nie polamali...mamie sie podobalo ale mi ehhh niezabardzo
potem jak juz bylem troszke starzy znalazlem klub karate shotokan...wbrew ostrzezeniom zapisalem sie...troche kombinowalem ale jakos szlo...ale znow to nie bylo to...
i przyjechalem do krk...poznalem kobiete(z ktora juz nie jestem ) ktora trenowala 5 lat ITF i okazlo sie ze nie maja pojecia co to jest...zapisalem sie...na styl furkoczacej stopy
i zakochalem sie na zaboj...jak widac milosc do kobiet moze przeminac a milosc do TKD pozostaje na wieki
amen :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
SKoki w zdobywaniu pasów
- Ponad rok temu
-
Stary już jestem i nie wiem czy wypada....
- Ponad rok temu
-
encyklopedia TKD
- Ponad rok temu
-
Taekwon-do a walka bronia?
- Ponad rok temu
-
Czy kopnienciami mozna zabic, tudziez okaleczyc?
- Ponad rok temu
-
KOMENDA
- Ponad rok temu
-
Wszystko o układach ITF
- Ponad rok temu
-
TKD + MASA :)
- Ponad rok temu
-
Gdzie trenować w Wawie???