Kolejny artykul w szmacianej gazecie!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam Tomek
Napisano Ponad rok temu
Jest niezly, autor wykazal sie srednią dociekliwoscia i napewno artykul wypadl najlepiej ze wszystkich nie tematycznych gazet. Wystąpiło pare błedów typu: jinga, berinbau (chyba ze to ja sie myle piszac berimbau).
No i nie wiem czy dobrze rozumiem ale cos mi niegra w tym komentarzu:
"Jorge Luiz, Mistrz jedynej w Europie filii brazylijskiej szkoły Beribazu, trenuje od 20 lat...".
Ale cieszy mnie to ze przynjamniej autorka zerknela na Budo Forum bo jest wymienione miedzy innymi.
Napisano Ponad rok temu
Jest niezly, autor wykazal sie srednią dociekliwoscia i napewno artykul wypadl najlepiej ze wszystkich nie tematycznych gazet. Wystąpiło pare błedów typu: jinga, berinbau, batisado (chyba ze to ja sie myle piszac berimbau).
No i nie wiem czy dobrze rozumiem ale cos mi niegra w tym komentarzu:
"Jorge Luiz, Mistrz jedynej w Europie filii brazylijskiej szkoły Beribazu, trenuje od 20 lat...".
Ale cieszy mnie to ze przynjamniej autorka zerknela na Budo Forum bo jest wymienione miedzy innymi.
Jak dla mnie za malo faktow na temat CApoeira a duzo komentazy ze strony alunos.
Napisano Ponad rok temu
Przynajmniej sie na jakies ognisko nada, czy cus...
Napisano Ponad rok temu
No chyba nie rozumiesz. Znasz jeszcze jakas europejska filie Beribazu?No i nie wiem czy dobrze rozumiem ale cos mi niegra w tym komentarzu:
.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
I tak nic nie pobije mlodych ludzi plonsajacych w kole z nisko pochylonych klaszczacych osob
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Szkoda ze nie nadmieniono nic w tym artykule o ADG w koncu to my jestesmy chyba najwiekszą grupą w Polsce !!
Napisano Ponad rok temu
z beribazu anglia byl taki problem, ze w czasie kiedy andre przyjechal do nas tamta grupa przestala istniec (tzn. ludzie jacys tam byli ale nie uzywali juz imienia beribazu), po powrocie andre do anglii na poczatku tez bylo kipesciutko i jeszcze beribazu sie nie reaktywowala, natomiast obecnie (z ostatnich informacji sprzed paru dni oraz z rozmowy z andre jak byl w polsce) wiadomo, ze beribazu anglia dziala na powrot i bedzie dzialala dalej, nawet po powrocie andre do brazylii okolo kwietnia (lub czerwca). zatem w europie istnieja dwie filie grupy beribazu majace doswiadczonych instruktorow - polska z mestre jorge i monitora ju oraz anglia z monitor andre reis.Jakub - no właśnie, Beribazu Bristol się kłania! Największą, tak, najlepszą, niewątpliwie, ale nie jedyną :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
teraz juz sytuacja sie troche zmienila. w anglii jest tez monitor claudio campos, istnieje grupa w portugalii z instruktorem oraz w niemczech.zatem w europie istnieja dwie filie grupy beribazu majace doswiadczonych instruktorow - polska z mestre jorge i monitora ju oraz anglia z monitor andre reis.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Zumbi
- Ponad rok temu
-
jezyk capoeira
- Ponad rok temu
-
Au sem mao
- Ponad rok temu