8O ee to był zart prawda?? 8Onie wiem czy moje berimbao bedzie wydawalo dzwiek zrobilem je zkijka chyba leszczyna a strone zastapilem linka hamulcowa zwiazalem link i kijek wszystko wyglada jak luk wiec to chyba zrobilem dobrze lecz nie wydaje dzwieku a jutro mam zamiar dodac kokos
czy bez cabasy powinno wydawac jakis brzdek czy nic nie wydaje ?
zrob to sam ? BERIMBAU
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
idealnie bedzie pasowac do leszczyny, globusa i chinskiej paleczki do ryzu
Napisano Ponad rok temu
A tak serio... Beri wlasnej roboty? Ok. Z leszczyny? Ok. Ale linka hamulcowa? I kokos? Co kto lubi... Jeden lubi czekolade, a drugi jak mu nogi smierdza...
Mysle, ze leszczyna + drut z opony + oryginalne cabaca i caxixi z porzadna baqueta brzmia calkiem niezle... Ale po co wiecej 'urozmaicen'...?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
axe!
Napisano Ponad rok temu
cabaca z globusa i kokosa(z kokosa ładniejszy dźwięk ale z globusa donośniejszy). całość gra świetnie. w porównianiu do beri z drzewa berimbaowego prawie sie nie różni (brzmieniem itd).
Cholera... to nasza grupa strasznie przepłaciła... a moglismy sobie globusy kupić :wink:
Napisano Ponad rok temu
to tylko tak Ci sie wydaje ze gra jak trzeba :roll:
Napisano Ponad rok temu
Cholera... to nasza grupa strasznie przepłaciła... a moglismy sobie globusy kupić :wink:
sprzedam Ci lepszy patent : wstaw przecieta na pol butelke plastikowa
Napisano Ponad rok temu
na codzień maluję na płótnie, ale metody mi znane nijak odnoszą się do tykw, bambusa i beriby
Napisano Ponad rok temu
W zwiazku z tym pytanie: lakierowac?
Napisano Ponad rok temu
ale pamiętaj, że doświadczenie mam małe, tzn. mam jeden berimbau. Kupiłem go prawie rok temu, kij jest lakierowany...
W trakcie użytkowania zaczęly pojawiać się stresujące pęknięcia... podejrzewam że to lakier popękał, bo proces się zatrzymał a berimbau gra jak grał.
Poza tym słyszałem pogłoski że lakierowany kij ma brzmienie "gorsze" od instrumentu nielakierowanego.
Napisano Ponad rok temu
jakies inne sugestie?
Napisano Ponad rok temu
A co do lakierowania to plusy są takie, że się tak nie niszczy, a minusem jest pojawianie się pęknięć.
Napisano Ponad rok temu
A co do lakierowania to plusy są takie, że się tak nie niszczy, a minusem jest pojawianie się pęknięć.
ciezki wybor...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
do czlonkow ADG
- Ponad rok temu
-
Szukam strony ADG Kraków.
- Ponad rok temu
-
sklepik
- Ponad rok temu
-
Szukam strony gliwickiej sekcji Artes Das Gerais !!!!!!!
- Ponad rok temu
-
Spoko spoko
- Ponad rok temu
-
Capoeira w krakowie
- Ponad rok temu
-
Problem z tytułami.
- Ponad rok temu
-
Szukam muzyki(1 kawalek) capoeira