Treningi techniczne
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No wiec to chyba oczywiste, ze nie cwiczymy zachowania bez techniki. Od groma czasu spedzamy szlifujac uderzenia roznego typu roznymi czesciami ciala, duszenia, obrony przed roznymi sytuacjami, przedmiotami, walki w parterze.
Specyficzne treningi walki np. w autobusie czy w windzie to sa maltretowane na seminariach CQB.
Na normalnych, regularnych treningach technika, wydolnosciowka, zachowanie w tlumie itd.
Aha, pisze o KM w IKMP w Lodzi.
Napisano Ponad rok temu
Km w IKMP w Wa-wie
Napisano Ponad rok temu
O.K., Krav maga opiera sie na odruchach instynktownych, ale jezeli juz trenujemy, to czemu nie dopracowac techniki i nie zwiekszyc skutecznosci uderzen. Takie markowane uderzenia, to jednak troche za bardzo teoria. Ludziom nawet nie chce sie kupic ochraniaczy na jaja (!) i nie mozna bardziej realne zamarkowac kopniec. W sumie instruktor powinien postawic wymog. Nie wyobrazam sobie, zeby na boksie cwiczacy nie pokwapili sie, kupic rekawic. Do wiadomosci wszystkich fanatykow KM: moj post, to nie atak na styl, ktory sam trenuje, ale proba konstruktywnej krytyki.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Otoz brakuje mi na treningach prawidlowej nauki uderzania na przyrzadach (worek, tarcze).
A u mnie na Krav Maga nie brakuje mi tego, bo praktycznie na kazdym treningu sa tarcze, a co piatek katujemy worki plus inne stacje (opony). Jak widac, nie-cwiczenie na tarczach i workach to nie jest cecha charakterystyczna systemu, tylko raczej sekcji w ktorej sie cwiczy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Juz kiedys pisalem na ten temat (oczywiscie posypaly sie gromy od ortodoksow KM). Otoz brakuje mi na treningach prawidlowej nauki uderzania na przyrzadach (worek, tarcze). Oprocz kravki zajmuje sie innymi stylami "uderzanymi" wiec wiem, jak pozyteczne sa takie cwiczenia.
100% racji. W ogole wszystkie MA i kombaty jak mialyby cos dawac
wymagaja solidnego, twardego treningu na worku, gruszce, pilce itp.
Napisano Ponad rok temu
Wszystko zależy od instruktora Jeżeli prowadzi treningo jak trzeba i przykłada się do sprawy To wynosi się z nich wiele
Ogromnie duzo zalezy czy na sali tr. jest odpowiedni sprzet itp. itd.
I bardzo duzo zalezy od CWICZĄCEGO.
Wszystko zależy od tego czy chodzisz na treningi dla innych czy dla SIEBIE!!!
I po co w ogole trenujesz
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Combat w Poznaniu
- Ponad rok temu
-
Centrum Szkolenia Specjalnego
- Ponad rok temu
-
Filmy - skąd?