Shishiya Sensei w Hradcu Kralove
Napisano Ponad rok temu
Dla nas rzecz była bardzo trudna- pozycje wąskie dość bezkontaktowo i mięciutko. Nie żeby Nishio Aikido miało takie mięciutkie być ale Czesi byli tacy milutcy, mięciutcy i wogóle żal było bić. Iaido dość podobne do Batto ho, ale tutaj to nazywa sie Toho i kroki i ceromoniał troche sie różni. Jo też zupełnie różne tak od Iwama jak i Chiba Sensei. Za to bardzo ciekawe interpretacje podstawowych technik - fajne atemi...Zjechało sie troche chłopaków ze Śląska, ale my pojechaliśmy nazat już po trzech dniach. Całość dość tania - 1000 koron za 6 dni z noclegiem na macie - nie liczę kosztów piwa i knedlików....
Napisano Ponad rok temu
Dla nas rzecz była bardzo trudna- pozycje wąskie dość bezkontaktowo i mięciutko. Nie żeby Nishio Aikido miało takie mięciutkie być ale Czesi byli tacy milutcy, mięciutcy i wogóle żal było bić....
Przypomina mi sie zdanie wypowiedziane przez Twojego Misia, podczas stazu u mnie?
Pamietasz?
Napisano Ponad rok temu
Dla nas rzecz była bardzo trudna- pozycje wąskie dość bezkontaktowo i mięciutko. Nie żeby Nishio Aikido miało takie mięciutkie być ale Czesi byli tacy milutcy, mięciutcy i wogóle żal było bić....
Przypomina mi sie zdanie wypowiedziane przez Twojego Misia, podczas stazu u mnie?
Pamietasz?
Tak to tajemniczo zabrzmialo :wink: ,Tez chce wiedziec :roll:
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Aikido Karlin pod wodą... pomocy!!!
- Ponad rok temu
-
Aikido jako street fighting
- Ponad rok temu
-
Aikido dyscypliną olimpijską
- Ponad rok temu
-
sposoby ataku w aikido
- Ponad rok temu
-
Relacja ze stazu z Kawahara sensei
- Ponad rok temu
-
relacja ze stazu z Chiba sensei na zapadlej wsi
- Ponad rok temu
-
instruktorzy aikido
- Ponad rok temu
-
Ewolucja aikido
- Ponad rok temu
-
katana
- Ponad rok temu
-
Czy ktoś wie gdzie w wawie można trenowac iaido ?
- Ponad rok temu