1911- duzo zdiec
Napisano Ponad rok temu
MR L/B pytal sie o 1991 w wersji 9mm posiadajace powiekszony dwurzedowy magazynek , wiec to tych sie ogranicze ( oczywiscie cena nie gra roli ).
Balistic Specialites Pistol #004 - bardzo swieza firma ale robiaca niesamowite guny.
Cena co prawda kreci sie kolo 3000 $ ale za to dostajemy zabawke nadziana czesciami custom od MC Cormicka po Wilsona.
Auto Ordnance Pitt Bull KA9 - jedyny w AO w wersji 9mm , wykonany na zlecenie Kahgar Arms , cena okolo 500 $ , ciekawa krotka lufa.Przypuszczam ze nie do zdobycia ale warto popatrzyc.
Les Baer Concept VII - duza partia zostala wlasnie zakupiona przez DEA , night sights , hammer Comandera.Trzy strzaly mieszczace sie w 3" gwarantowane , robiony w 9 mm , .400 Cor -Bon oczywiscie .45
Ed Bromn Bobtail - tactical versja jego Class A , budowane na frame Goverment , Ed znacznie "odchudzil ten pistolet , pozbawiony jest takze wszelkich mogacych sie zaczepic krawedzi , robiony na zyczenie w 9mm i z podwojnym magazynkiem
Bull Transmark Bull Storm - polecam przyjrzec sie tej izraelskiej firmie , akurat BS , jest calkowicie stalowym pistoletem ale robia oni tez 1991 na polimerowym frame.BS testowany byl w ekstremalnych warunkach pod katem pistoletu dla sluzb specjalnych , compact sylwetka , 16+1 magazynek , no i testowany w Izraelu
Limcat WildCat - to raczej jako ciekawostka , maja lufy ze stopu tungsenu , hartowane cyrogenicznie.Pistolety raczej sportowe ale ...
Novak - o klasie tych pistoletow moze swiadczyc fakt ze calu HRT team from FBI jest wyposazony ta bron ( na bazie Browninga HP ) , Novak slawa swiatka pistoletowaego poprzez swoje sights , robi tez przerowbki custom uzywajac czesci swoich oraz Wilsona.
STI Eagle V - niesamowite pistolety , strzela sie z nich praktycznie bez rozzutu , opierajac sie na informacjach STI , niektore modele robione sa calkowicie automatycznie bez udzialu czlowieka !!!
Wilson combat TCP - Wilson to chyba jeden z najpowazniejszych i najbardziej znanych producentow broni i przedewszystkich najwyzszej jakosci czesci do 1911.Frame TCP jest uznawana za najmacniejsz na rynku to mieszanka stali i plimeru wzmacnianego kevlarem ( ???).
Amunisja to .45 ASP i 9 para z 14 nabojowym magazynkiem
.
Nietety Lord B 9 mm nie jest zbyt popularna w 1911 w porownianiu z .45 , wiec i modeli nie za duzo , pozatym pominolem te znane jak S&W czy Springfield .....i strasznie sie napisalem
Napisano Ponad rok temu
Limcat WildCat - to raczej jako ciekawostka , maja lufy ze stopu tungsenu , hartowane cyrogenicznie.Pistolety raczej sportowe ale ...
Co to znaczy "tungsen" i "hartowane cyrogenicznie". Wiem, że te hasła mają coś wyjaśniać ale mnie nic nie wyjaśniły :-(
Czy to prawda, że im cięższa broń, tym mniejszy rozrzut?
Jeśli tak, to jaki ciężar jest najbardziej efektywny, bo przecież nie można masy broni zwiększać w nieskończoność?
Napisano Ponad rok temu
Nie wydaje mi sie zeby ciezar byl odwrotnie proporcionalny do udrzutu , wesmy na ten przyklad DE
Napisano Ponad rok temu
Bull Transmark Bull Storm - toz to klon CZ, a nie 1911!!!!
BTW, świetne review!!!!
Napisano Ponad rok temu
co świadczy o takim powodzeniu wzoru 1911 w USA? Jakość, tradycja czy co? Czemu nie plastikowe Glocki, Walthery itp? Czemu nie Beretty, S&W itp? Wiem, ze te też są używane powszechnie, ale z estymą są traktowane 1911...
Napisano Ponad rok temu
Tfu , mialo byc tungsten i cryogenicznie ( ch** wie jak to po polsku , chodzi o cryogenic heat treatment , jak w nozach )
cryogenics heat treatment- po polsku chodzi pewnie o "obróbkę podzerową" - ten typ obróbki cieplnej prowadzi sie w celu zapobieżenia zmianą wymiarów elementow hartowanych i uzyskanie maksymalnej twardości
Napisano Ponad rok temu
A dlaczego amerykanie lubia 1911, tak samo dlaczego lubia HArleya a nie Yamahe , wola Mustanga 1961 a nie Lamborgini , jezdrza na koniach a na long wekeendy gremialnie wyjezdrzaja na campingi
Napisano Ponad rok temu
A teraz tak:
co świadczy o takim powodzeniu wzoru 1911 w USA? Jakość, tradycja czy co? Czemu nie plastikowe Glocki, Walthery itp? Czemu nie Beretty, S&W itp? Wiem, ze te też są używane powszechnie, ale z estymą są traktowane 1911...
bo lepsze jest wrogiem dobrego 8)
Napisano Ponad rok temu
A tak wyglądają:
Napisano Ponad rok temu
1.
2.
3.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wada to jednak rozmiar , nie nadaje sie na krotka bron sluzbowa , na zawodach ICPS , nosz do tego te moderne "ghost" holster , ale przeciez policjant nie bedzie z czyms takim chodzil.Mozliwosci skuteczngo uzycia to jednak tez okolo 300m ( RDS-y nie przyblizaja)Wydaje mi sie ze jezeli chodzi o zastosowanie militarne to jednak tylko beda to PM i karabiny , pamietam kiedy pierwszy raz strzelalem z X15 z RDS ATN-u jaki bylem zdziwiony latwoscia oddania celnego strzalu.
Macie niedaleko swietne RDC firmy OKO w Czechach , polecam sprawdzic
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wystrzelalem z co prawda tylko jeden magazynek z S&W wyposazoneego w ten celownik , ale naprawde spisuje sie bardzo przyzwoicie.
Napisano Ponad rok temu
A ja z zupełnie innej beczki:
Jeśli jestem np. funkcjonariuszem służb mundurowych to mogę sobie brykać w pracy ze swoim cackiem?
Pozdrawiam, Aviator
P.S. Nie jestem funkcjonariuszem i mogę sobie tylko na te cacka popatrzeć śliniąc klawiaturę
Napisano Ponad rok temu
spuud
pozdrawia
Napisano Ponad rok temu
wyobrażam sobie, że są ludzie, którzy chcieliby race guns nosić na co dzień. Jakie są systemy do ich noszenia? Jak to wogóle nosić? Na szelkach pionowo?
Napisano Ponad rok temu
Jedyne co oprocz roznorakich "ghost" holsters w miare sie nadaja , to CR Speed Glocka , tez troche kosmiczny ale ewentualnie mozna nosic . no i moze Tunderbolt Mad Doga oraz TacPro "cane" ( te dwa ostatnie tylko bez przesadnej optyki i z rozsadnym compensatorem )
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Tanie noze ;)
- Ponad rok temu
-
Cross trenning ???
- Ponad rok temu
-
Kendo w Poznaniu??????
- Ponad rok temu
-
Nauka nunchaku
- Ponad rok temu
-
Kendo a Kenjutsu
- Ponad rok temu
-
Polowanie
- Ponad rok temu
-
Szermierka - info
- Ponad rok temu
-
Gdzie w Warszawie można pomachać mieczem?
- Ponad rok temu
-
Snajper - morderca
- Ponad rok temu
-
Yawara
- Ponad rok temu