Generał nie żyje - czy to pomoże TKD?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Po pierwsze nie mam zamiaru nic nikomu udowadniac, bo i po co, kazdy swoj rozum ma, prawda?E2rd, jezeli udowodnisz mi, ze Kick boxing jest lepszy od Tkd, Karate od Jujitsu, a Capoeira od aikido to masz u mnie skrzynke browara
Po drugie, by cos oceniac (i zrozumiec ocene ) trzeba to znac. A ja z Twojego spisu akurat nie znam Capo... Bo nie trenowalem tego. Ty chyba tez nie... i to nie tylko Capo, prawda? Wiec pisal bym sobie a muzom.
Po trzecie, akurat to Ty probowales cos tam udowadniac, chcesz zebym powtarzal ten blad?
pozdro
E2rd
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A skoro jusz taki temat, to co chcielibyście aby się zmieniło ?
Pozdrówka.
Napisano Ponad rok temu
tia, to jest jeden z moich celow na przyszlosc- byc trenerem TKD i uczyc WALCZYC! z tego co widze to w moim klubie dokonuja sie zmiany na lepsze w tym zakresie tzn. bedzie grupa tzw "tradycyjna" czyli jak to moj trener okreslil "to co sie na ulicy dzieje"Modo, Gizmo, E2rd - brawo, mamy bardzo podobne podejcie do sprawy. Powiem wam ze nie moge sie doczekac kiedy zostane instruktorem TKD ITF i bede na wlasny rachunek uczyc tego co mi sie zywnie podoba, a wiec tkd+boks+parter! Niech zyje rewolucja i otwarte umysly .
i niech zyje walka!
Napisano Ponad rok temu
z tego co widze to w moim klubie dokonuja sie zmiany na lepsze w tym zakresie tzn. bedzie grupa tzw "tradycyjna" czyli jak to moj trener okreslil "to co sie na ulicy dzieje"
To w koncu "tradycyjna" czy "co sie na ulicy dzieje"? Bo jedno z
drugim jakos mi sie nie zgadza...
Pozdrowka - Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tkd tradycyjne (sztuka) ma wiele wspólnego z walką uliczną)
na ulicy nie walczy sie na punkty tylko strzł obezwładnienie i dobicie, oprócz tego wazna jest tez samoobrona i psychika, a te elementy to prawdziwe taekwondo ukazujące sztuke walki.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
przesłanie ;)
- Ponad rok temu