Skąd capoeira w Polsce?
Napisano Ponad rok temu
Kto ją tu sprowadził, kim był prekursor/prekursorzy, kiedy to było no i w ogóle proszę o wszelkie "opowieści z zamierzchłych czasów".
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
oprócz wyżej wymienionych grup warto jest jeszcze wymienić grupę Beribazu (w której sam trenję ) bo jest to jedyna jak dotąd grupa w polsce w której treningi prowadzą brazylijczycy (mestre Jorge i monitora Ju). Jest jeszcze wiele innych małycz grupek mniej lub więcej powiązanych z brazylią/capoeira.
jeżeli gdzieś się pomyliłem to poprawcie mnie
pozdro
Napisano Ponad rok temu
nigdzie... tak wlasnie bylo... dodam jeszcze tylko, ze faba wczesniej cwiczyl kyokushin (ok. 6-7 lat chyba)gdzieś się pomyliłem to poprawcie mnie
Napisano Ponad rok temu
Poczatki wspolpracy z Brazylia w Polsce: rok 1998 zalozenia Artes das Gerais Polonia.
Obecna Grupo Magia rozpoczela wspolprace z professorem Nelsinho w 1999 roku.
Wedlug [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] Faba cwiczyl karate 12 lat. :roll:
Napisano Ponad rok temu
ano... to bardzo mozliweWedlug [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] Faba cwiczyl karate 12 lat. :roll:
Napisano Ponad rok temu
kiedy to było
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] wszystko sie zaczelo w 1995 roku.
Napisano Ponad rok temu
z oficjalnej strony Artes das Gerais Polonia:Poczatki wspolpracy z Brazylia w Polsce: rok 1998 zalozenia Artes das Gerais Polonia.
"(...)Mestre Nem wyraził zgodę na przyjęcie polskiej grupy w poczet Artes das Gerais, co formalnie stało się dopiero w czerwcu 1999."
Napisano Ponad rok temu
Formalnie rok 1999, a blad wzial sie stad, iz tradycyjnie w grupie mowi sie ze 1998 - od czasu pierwszych warsztatow z Mestre Nem.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
capoeira na zawodach All Style Championships 2001
- Ponad rok temu
-
Axe Sound System
- Ponad rok temu
-
Capo w reklamie Sprite-a
- Ponad rok temu