Gen. Choi Hong Hi nie zyje ??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
zamieszczam informacje o tym :
It is with great pain and sorrow that we announce that Gen. Choi Hong Hi passed away at 20.35 hours on 15th. June 2002. His burial will take place in Pyongyang on 17th. June 2002. It is anticipated that a memorial service will take place in Pyongyang 100 days after his passing away.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Niech spoczywa w pokoju .
Napisano Ponad rok temu
Może bysmy się tam powpisywali....
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
TAEKWON.
Napisano Ponad rok temu
Późnym wieczorem o godzinie 20.35, w sobotę 15 czerwca zmarł w wieku 84 lat w Phenianie w KRL-D Twórca Taekwon-do, gen Choi Hong Hi. Wielki Mistrz na przełomie lutego i marca br. przeszedł operację usunięcia raka żołądka. Niestety przerzuty objęły wątrobę. Lekarze dawali mu niecały miesiąc życia.
12 maja br. pożegnał bliskich i udał się do Korei Północnej, by umrzeć w krainie przodków. Pogrzeb odbędzie się w Phenianie 17 czerwca.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Generał wiedział że umiera ...
Napisano Ponad rok temu
dla mnie gen choi hong hi byl zawsze czlowiekem dla ktorego mialem naprawde wiele szacunku, odszedl prawdziwy wojownik,
ale byc moze po tym fakcie taekwon-do dostanie szanse na wieksza ewolucje? wiemy wszyscy ze gen. byl swego rodzaju dyktatorem w ITF'ie, chcial aby TKD bylo takie jakie On sobie zyczyl zeby bylo, a byl przeciez zagorzalym tradycjonalista.
Napisano Ponad rok temu
Ewolucje ? A po co ? Ja tam odnajduje w Taekwondo wszystko co chce, i kocham je takim jakim jest. Według mnie nie trzeba nic zmieniać, bo przecież niektóre rzeczy można adoptować z innych systemów, a fundamentami może być Taekwondo. Pewnie niektórzy się nie zgodzą, ale według mnie nie ma i nigdy nie będzie idealnej i pełnej sztuki walki.
Pozdrówka.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A co do tkd to moim zdaniem jest kompletna szuka walki ktorej nie nalezy zmieniac. Wiem, ze tobie moro chodzi o wlaczenie sierpow i hakow do walki, ale wtedy walka tkd bedzie kickboxingiem. TKD jest rozne od KB i niech tak zostanie. A tak wogole, to walka sportowa to malutka czastka prawdziwego tkd.
Napisano Ponad rok temu
A co do tkd to moim zdaniem jest kompletna szuka walki ktorej nie nalezy zmieniac. Wiem, ze tobie moro chodzi o wlaczenie sierpow i hakow do walki, ale wtedy walka tkd bedzie kickboxingiem. TKD jest rozne od KB i niech tak zostanie. A tak wogole, to walka sportowa to malutka czastka prawdziwego tkd.
Otóż to.
Pozdrówka.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrówka.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
o smierci Generala...
Odchodza starzy mistrzowie. Niezaleznie od federacji, jest coraz mniej
ludzi, ktorzy kiedys, przed laty tworzyli taekwondo...
Czesc Jego pamieci! Byl Wielkim Mistrzem, czlowiekiem, ktory cale
zycie poswiecil dla taekwondo, takiego, jakie ukochal i takiego, jak
je rozumial i widzial w swojej wizji. Jako stylista WTF, niezaleznie
od wszystkich dzielacych nas roznic, oddaje Mu ten maly hold...
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
tkd + boks
- Ponad rok temu
-
ri myong chol
- Ponad rok temu
-
1 cup
- Ponad rok temu
-
witaam waaaakacje :)
- Ponad rok temu
-
czy mnie jeszcze pamiętasz?
- Ponad rok temu
-
To moze sie przywitam :)
- Ponad rok temu
-
na każdy temat
- Ponad rok temu
-
IKA- napisz prosze....
- Ponad rok temu
-
moze wreszcie sie uda z tymi zdjeciami :)
- Ponad rok temu
-
"sprzedawanie"pasów
- Ponad rok temu