Skocz do zawartości

BJJ VS KICK

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
34 odpowiedzi w tym temacie

GośćGuest_budo_kiełbasa_*

Guest_budo_kiełbasa_*
  • Guests

Napisano Ponad rok temu

BJJ VS KICK
Jakies dwa tygodnie temu odbyly sie walki ludzi z Warszawskiego Centrum BJJ - z Kick boxerami z Zielonki ( trenujacymiokolo 5 lat ) stoczono 10 walk, wynik 9:1 dla nas, ta jedna przegrana to niefart:) pacjent sie wywalil i kask mu oczy zaslonil, dostal takiego strzala w glowe od kick boxera jakby tamten kopal pilke - wygladalo masakrujaco . Jezeli chodzi o dlugosc trenowania ludzi z Bjj to miedzy 2 lata a pól roku z tego co mi wiadomo.
Walki odbyly sie w rekawicach bokserskich, i kaskach, na zasadach Vale Tudo, z wylączeniem łokci.
Nakrecony Został film z tych Walk, ktory niebawem ma pokazac sie w necie.

9:1 czyli heem, bjj Rulez

Tyle :o

budo_tauro1
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 182 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: BJJ VS KICK
był wałkowany , ale nie został zakończony , miał być film i nie ma , i prosiłem o odpowiedź : ile i co trenowali wcześniej chłopcy z bjj ?
  • 0

Guest_budo_kiełbasa_*
  • Guests

Napisano Ponad rok temu

[quote]miał być film i nie ma [/quote]

No miał byc, wlasciwie jest, ktos go musi wrzucić na Komputer z kasety VHS . Z tego co wiem zajął się tym niejaki KdH ... Jest szansa że spotkam go na treningu, i wtedy zadam mu to samo pytanie "co z filmem"...

[/quote]: ile i co trenowali wcześniej chłopcy z bjj ?[quote]

Pogadaj z Kims kto chodzi na Gwardie

:D [/quote]

budo_seiken
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2292 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Tak wynik to nie niespodzianka , i to nie dlatego ze BJJ leje wszystkich.
Kicboxing to sport i zawodnik trenowany pod tym katem ,podswiadomie walczy wedlug regul , od ktorych jest wolny cwiczacy BJJ pod kierunkiem VT.
  • 0

budo_tauro1
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 182 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

kiełbasa - jezeli podajesz jakąś informację to powinna ona być pełna i prawdziwa to ty pogadaj z kimś z gwardii i odpowiedz na moje pytanie , takie niepełne informacje tworzą legendy , tak że , czekam
  • 0

Guest_budo_kiełbasa_*
  • Guests

Napisano Ponad rok temu

Szanowny tauro1, jak tylko czegos sie dowiem, napisze co i jak.
Póki co wiemy tyle samo

budo_tauro1
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 182 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

szanowny kiełbaso , ja wiem wiecej :) , bo znam osobiście dwie osoby , które brały udział w tym starciu i to po różnych stronach , ale to nie ja obwieściłem światu to wiekopomne zdarzenie i nie do mnie należy sprostowanie mylnych informacji, czekam
  • 0

budo_radziawa
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 202 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

w rękawicach bokserskich?
To jak chwytali?
Jakimi technikami kończyli kickboxerów?
  • 0

budo_tauro1
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 182 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

czyżby jakiś problem z ustaleniem co trenowali wcześniej chłopcy bjj ?
ale jestem upierdliwy :oops:
  • 0

budo_radziawa
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 202 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

czy tutaj ktoś w ogóle zagląda?
  • 0

Guest_budo_kiełbasa_*
  • Guests

Napisano Ponad rok temu

czyżby jakiś problem z ustaleniem co trenowali wcześniej chłopcy bjj ?

no zgadza sie, brak czasu zeby skoczyc na gwardie, i pogadac z chlopakami. Moge zapytac Mirka, ale ciagle zapominam. Ale to chyba nie jest az tak istotne, bo prawie wszystkie walki skonczyly sie ponoć technikami bjj ....Film ma juz byc nie dlugo, jest jakis obsuw czasowy, ale napewno kiedys bedzie...

tyle

budo_tauro1
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 182 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

jest istotne , bo jest to nie fair , kickboxerzy bioracy udział w tej walce chylą czoła po przegranej (niektórzy szukaja "dobrego parteru" w wa-wie),ale ktos niezorientowany czyta i widzi : gościu po 3 m-cach bjj leje kicka z 5 - letnim stażem - a to nie prawda , informacje należy podawać rzetelnie , i w sumie minęły 3 tyg . i odpowiedzi nie ma - zdecyduj sie - odpowiesz czy nie ?
  • 0

Guest_budo_kiełbasa_*
  • Guests

Napisano Ponad rok temu

Strasznie sie ściśnieniowałeś koleś

cziLL !

nie sądze aby Mirek wystawiał do walki zawodników z 3 - miesięcznym stażem, z tego co mi mowil, chlopaki startujący w zawodach cwiczyli bjj koło 1,5 roku, oprócz tego przeszli trening do Vale Tudo, gdzie nauczyli się troche ciosow i kopnięć . Ale podstawą szkolenia jest Bjj i dzieki niemu wygraliśmy 9:1 .
Pytanie "co trenowali jeszcze chlopcy z bjj" jest bez sensu . Co probowałem wyjaśnić w poscie poprzednim.

kickboxerzy bioracy udział w tej walce chylą czoła po przegranej (niektórzy szukaja "dobrego parteru" w wa-wie)

no to konkret ! niech wpadaja sie pokulać ! :)

budo_radziawa
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 202 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

w rękawicach bokserskich?
To jak chwytali?
Jakimi technikami kończyli kickboxerów?

Że też muszę sam siebie cytować.

ale cały czas czekam na odpowiedź.
  • 0

budo_tauro1
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 182 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

kiełbasa - spoko , kdh napisał , że chłopcy z bjj ćwiczyli miedzy 3 m-ce a 2 lata - stąd sie wzięły te 3 miechy w moim poscie ,
dalej uwazam że ma znaczenie co i ile ćwiczyli wcześniej uczestnicy zabawy - bo co inacze wygląda jak kicka z 3 letnim stażem kładzie bez problemu bjj ze stażem 3-miesięcznym(no - z półrocznym :wink: ) a inaczej , jak sie nagle okazuje , że gościu z bjj , i owszem ćwiczy bjj kilka miesięcy ale wcześniej z powodzeniem przez kilka lat trenował zapasy - czyż nie ? :roll:
  • 0

Guest_budo_kiełbasa_*
  • Guests

Napisano Ponad rok temu

nie no jasne ze tak, wiem ze jeden z gosci trenowal judo 2-3 lata...ale
walki skonczyly sie przez techniki konczace poznane podczas treningu bjj, wszystkie walki skonczyly sie w parterze... z tego co wiem zapasy nie maja technik konczacych...
Poza tym wszyscy zawodnicy od Mirka znaja podstawy zapasow.

Powiedzialem ci wszystko co wiem, jesli nadal czujesz niedosyt wyslij maila KdH , chyba jest gdzies na Sfd ...

tyle :D

budo_tauro1
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 182 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

czuję niedosyt :) jeden z chłopców bjj to były zapaśnik (z tego co wiem ze stażem 6-7 letnim), meila do kdh nie wyslę , bo kilkakrotnie pytałem go o to na sfd , na inne pytania odpowiadał - moje pomijał
pozdrawiam :P
  • 0

budo_weer
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 55 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

większość osób które ćwiczą u Mirka ćwiczyła coś wcześniej, ale zapaśnika kojarzę tylko jednego.
  • 0

budo_felis silvestris
  • Użytkownik
  • Pip
  • 30 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

gdzie mozna sciagnąć ten film?
Ps. i nie pierdolcie głupot w stylu ze koles trenował judo ale to nie ma znaczenia bo kończył techniką bjj bo wpuść kolesia z 3 miesięcznym stażem tylko w bjj i kolesia 3 miesięcznym stażem w bjj ale z 6 letnim w zapasach limo nie daje nawet 30 sekund czystemu bjj limo
  • 0

budo_robaq
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 640 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Judo

Napisano Ponad rok temu

Kiełbasa ... jestes pojebany... za duzo filmikow ...

Co chcesz mi wmowic przez slowa: "...ale walki skonczyly sie przez techniki konczace poznane podczas treningu bjj, wszystkie walki skonczyly sie w parterze... " ??

Przeciesh w Judo sa prawie wszystkie techniki konczace co w BJJ, oprocz dzwigni na nogi ... a nie wierze ze wszystkie walki skonczyli przez dzwignie na nogi .. nie mozliwe aby ktos po 3 miesiacach BJJ mial te dzwignie/duszenia tak opanowane .. wezmy przyklad Balachy .. ona jest w judo dosc czesto cwiczona, uwazasz ze 10 lat cwiczenia balachy na judo nie ma znaczenia ?
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024