Prawko
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nie kuamm was
zazdorscie ze w wieku 11 lat jezdizem samochodem po placu i po lesie ??
kurwa huj nie musicie
akurat mialem regulowane siedzenie to dosiegalem
zorietwalem sie i b1 jest od 16 r zycia
Napisano Ponad rok temu
Kurs na prawo jazdy kategorii B1 może rozpocząć osoba, która ma 15 lat i 9 miesięcy. Teoria trwa 15godzin(odbywa się razem z kursantami na kat., a jazdy ok.30godz. Niestety w Polsce jest niewiele szkół, które mają w swojej ofercie kurs B1. Jazdy odbywają się samochodem, którego masa nie przekracza 550kg. Do egzaminu kursant musi wypożyczyć samochód ze szkoły, ponieważ ośrodki egzaminacyjne nie posiadają takich pojazdów.
Posiadając prawo jazdy kat.B1 nie musimy uczęszczać na zajęcia teroytyczne, oraz zdawać egzaminu na komputerach. Obowiązuje tylko 20 godzin jazd praktycznych + egzamin praktyczny.
Rzeczywiście na B1 można robić od 16 roku życia.
A teraz co daje nam prawo jazdy B1:
Kategoria B1 opis: trójkołowy lub czterokołowy pojazd samochodowy o masie własnej nie przekraczającej 550 kg
Osoba, która nie ukończyła 18 lat - za zgodą rodziców lub opiekuna.
uprawnienia do kierowania: trójkołowym lub czterokołowym pojazdem samochodowym o masie własnej nie przekraczającej 550 kg, z wyjątkiem motocykla,
warunki:
inne: Prawo jazdy kategorii B1 uprawnia do kierowania pojazdem w nim wymienionym z przyczepą lekką
W POLSCE NIE MA NORMALNYCH SAMOCHODÓW WAŻĄCYCH 550kg!! Jeżeli będziesz chciał jeździć normalnym samochodem to:
- stary Ci nie da
- da Ci ale jeżeli rozwalisz tak do 18r. życia zapomnij o czym kolwiek
- jeżeli Ciebie stać na własny samochód tak h.uj. Jeżeli zarobiłeś to za własne pieniądze to będziemy bezpieczni
- jeżeli kupujesz sobie samochód za kasę starych tak jesteśmy w niebezpieczeństwie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Guest_maks_*
Napisano Ponad rok temu
zazdorscie ze w wieku 11 lat jezdizem samochodem po placu i po lesie
no pewnie zazdrościmy ci jak chuj
Napisano Ponad rok temu
oszukujesz??? To wybajerowaną miałeś bryke...akurat mialem regulowane siedzenie to dosiegalem
Napisano Ponad rok temu
Od 16 mozna na B1 na 100%
Tyle ze albo jezdzisz z kims obok kto ma prawko na B
lub samochod do 500cm3 a maluch ma 650 cm3 czyli gowno pojezdzisz
stare przepisy.
Takie cos bylo w krajach europejskich wczesniej. Budowano specjalnie takie auta, np. we wloszech. Malutkioe 2 osobowe, w sumie obudowane motory (cos jak dla inwalidow)
Aktualnie w wieku 16 lat nie mozna miec prawka, zadnego.. no oprocz A1 (motocykle do 125cm3)
Od czerwca tego roku moze wejdzie ustawa na B1, prawko na auta, ale jezdzisz z doroslym- dla mnie wielki pic i szkoda kasy, bo zdasz majac 16 lat, a po roku i 7 miesiacach mozesz juz normalne zdawac (koszty egzaminu 2x) i po co to komu?
Jak ktos pisal na motor rowniez od czerwca wchodzi prawko od 24 lat. Od 18 bedzie cos w stylu aktualnego A1 (125cm3) Bardzo dobry pomysl- za duzo niedojrzalych dzieciakow ginie na drogach!
Sam jezdze na 2 kolkach od 6 roku zycia, ale sa tacy co motory tylko na plakatach widzieli i maja na 18 dostac sciagacza 600cm3. To doslownie 2 tygodnie i wypadek- jestem pewny.
Fakt chcialbym zdac na wszytko jak najszybciej, ale widze jacy sa rowiesnicy i patrzac na nich ciesz sie ze opozniaja wszystko
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
datulus, ja dwa pierwsze razy miałem z takim hujem że nie zdałem. Za drugim razem mówił "ja się z panem spotykam chyba po raz kolejny". Myślałem że z tego względu mnie puści a tu huja. Za trzecim razem dostałem starego dziadka który śmierdział w moją stronę ale zdałem.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czy tak jest teraz nie jestem pewny
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
to normalne bo każdy pojazd spełniający te warunki moze zostac dopuszczony do ruchu.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
quady teraz ozna rejsterowac jak normlany pojazd i jezdzic na b albo na b1
wiem bo wlsnie kupilem
kurde chcielm zarjestrowac 400 na 50cm3 zeby motorower byl ale huja lol
powiedzieli ze tak do 125 przkerety robia
wyzej to juz zwala straszna