Ciosy
Napisano Ponad rok temu
Guest_hx_*
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
^^ tylko to był film- w filmach jeden gosciu rozwala 10 osób, co w realu jest NIEMOZLIWE!!!Jackie Chan byl chudy a jakich misków czasem kładł
Guest_hx_*
Napisano Ponad rok temu
Royce Gracie waży 80kg przy 183cm (BMI=~25 a wygrał z Gerardem Gordeau 195cm/98kg, Ken Shamrock 185/107kg, zapaśnikiem Dan'em Severn'em 113kg) i taki wynik przyjmuje się za najbardziej efektywny, większa waga często powoduje zmniejszenie gibkości, szybkości, jak i zasięgu, gdyż za duży biceps po prostu będzie mu przeszkadzał. Oczywiście na arenie sportowej (boksy itd.) zawsze lepiej jest być większym i cięższym jednak trzeba mieć na uwadze, że de facto wygrywa lepszy dlatego, bo są kategorie wagowe.
i wygrał chyba 3 pierwsze turnieje MMA kiedy przepisy były mniej liberalne
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
i taki wynik przyjmuje się za najbardziej efektywny
chyba efektowny @_@
Napisano Ponad rok temu
Guest_hx_*
Napisano Ponad rok temu
chyba szkoły nie skończyłeś - efektowny -> łc. effectivus - efektywny w rozumieniu, zamierzony w skutkach.chyba efektowny @_@
efektowny -> robiący wrażenie
Pomyśl nad jakimś studium językowym:]
Napisano Ponad rok temu
Wygrana z cięższymi zawodnikami (wynik) robi wrażenie (jest efektowny),
chyba nie powiesz, że chodziło o : wygrana z cięższymi zawodnikami była zamierzona w skutkach,
mogło się to również odnosić do jego wagi i wzrostu, ale czemu wtedy nazwane jest to wynikiem, a nie proporcjami, czy Bóg wie jeszcze jak...
Napisano Ponad rok temu
efektowne rowniez ;p
Guest_hx_*
Napisano Ponad rok temu
efektywne jest działanie, zamierzone w skutkach (bo się osiąga cel)
nie znasz znaczenia podstawowych leksemów, ale nie martw się z 70% Polaków używa języka równie frywolnie
Napisano Ponad rok temu
Trochę jest mi ciebie żal za sposób udowadniania swoich racji urażając drugą osobę na tle inteligencji itp. Napisałem, że coś jest z tym stwierdzeniem nie tak i będę się tego trzymał, to jest alogiczne, by wygrana z cięższym zawodnikiem w UFC(w tym wypadku poniekąd wielki wyczyn) była efektywna. Jak sam powiedziałeś efektywne może być działanie(np. sposób walki), a nie sam fakt wygranej.
Guest_hx_*
Napisano Ponad rok temu
Royce Gracie waży 80kg przy 183cm i taki wynik przyjmuje się za najbardziej efektywny.
Jak ktoś ważący 80kg i 183cm może być efektowny? tj robiący wrażenie? wrażenie chyba robili Ci co ważyli po 100kg i byli wyżsi. Jego wymiary są efektywne, bo są konsensusem prowadzącym do celu (wygranej). Jaśniej się chyba nie da
Jak Cię uraziłem najmocniej przepraszam, ja po prostu wyciągam wnioski na podstawie swojego życia i tego, że kiedyś pewnie też tego nie wiedziałem.
Napisano Ponad rok temu
- To powiedz tej kur.wie Famie, że jest głupia i vice versa
cos na czasie ;p
Napisano Ponad rok temu
słuszność nawiasów/moja nieuwaga. Przeczytałem jakby go nie było i może stąd te nieporozumienie, a mój "beznawiasowy" tok myślenia przedstawiłem post wyżej. Ale tak czy siak nie wiem czemu wtedy zostało użyte słowo wynik, a nie proporcje jak już wcześniej napisałem. Ale mniejsza o to. I uwierz mi, że znam/znałem znaczenie (trochę masło maślane ;p) tych przymiotników, gdyż wtedy nie próbowałbym nawet poprawiać.