Co myślą inne kraje o tragedii w kato!WBIJAĆ!
Napisano Ponad rok temu
dajcie na topic Bywalcy Yahoo kpią z polskiej tragedii
brak mi słów
iektórzy Internauci zza oceanu uznali tragedię w Katowicach za świetny pretekst do wpisywania kawałów o "Polaczkach".
"To pewnie było polskie igloo" - domyśla się jeden z uczestników forum. "Tak, z pewnością halę zbudowali Polacy. Powinni byli zatrudnić Niemców, którzy pracują solidnie", "Jedyne co mogę powiedzieć to: Hahaha! Polska to musi być świetny kraj do mieszkania, nic dziwnego, że więcej Polaków żyje w Chicago, niż w Warszawie!"
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Najbardziej jednak denerwują mnie media. Podłapali kolejny świetny temat na wiele tygodni, tak jak wtedy, gdy umierał Papież.
Świetnie ! Na wielkie halo teraz sprawdzajmy wszystkie dachy !! A za 2 dni usłyszymy o tragedii bo gdzieś kilkaset metrów pod ziemią zginęło 20 górników. Ten kraj jest poj.eba.ny jak żaden inny, wyprzedza nas jedynie kilka krajów z Europy Wschodniej i pare z Afryki. Teraz ludzie wpłacają pieniędze dla poszkodowanych, oddają krew, a kilka dni przed tragedią albo za kilkanaście dni ci sami ludzie by zabili dla kilku złociszy.
Nie pamietam dokładnie tego cytatu, ale bodajże Roosevelt powiedział kiedyś, że "Polacy to naród, który w czasie katastrofy jak żaden inny potrafi sie zjednoczyć i jednocześnie krajem, który w czasie spokoju potrafi tyle spi.erd.olić jak żaden inny"
Żeby coś sie tutaj zmieniło trzeba wszystko co jest teraz zmieść z powierzchni i rozpocząć wszystko od nowa. Może to troche hardcorowe co pisze, ale tak właśnie uważam.
Napisano Ponad rok temu
W sumie to mieszkam w Katowicach i nie odczuwam, żeby była jakaś inna atmosfera niż przed wypadkiem.
No niektórzy trochę przesadzają z tymi tekstami bo ich ta tragedia nie dotyczy, inaczej by było jak by ktoś znajomy albo z rodziny tam ucierpiał.
Brzuch ma w dwudziestu pięciu minach.
Biją mu brawo, on się kłania
na odpowiednich witaminach.
Napisano Ponad rok temu
Ja bym powiedział że durny polski naród. Z powietrza się ta nasza etykietka nie wzięła niestety - to MY SAMI wyrobiliśmy sobie taką opinię jako naród ale najsmutniejsze jest to że większość rzeczy i plotek które o nas mówią to niestety po części albo co najgorsza w całości PRAWDACo tu wiecej pisac durny amerykański naród
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tak oczywiście tu się z tobą zgadzam.Sami siebie malujemy ale zeby zarty sobie robic z takiej ogromnej tragedji to durnota
Zacytowałem akurat twoja wypowiedź ale chodziło mi o to co napisał słaby o żartach z Polaków itp.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
cały ten kościół, mafia Rydzyka...
Napisano Ponad rok temu
Nie jestem fanem Rydzyka ale nie wpierdalaj sie do organizacji charytatywnych. Nie chcesz to nie dawaj i finał. A te wszystkie smsy ? Heh... przecież nawet połowa z kosztu wysłania smsa nie dociera do tego do kogo sie nam wydaje też Rydzyk na tym łape trzyma ? WOŚP też jest OK ? Każdy w chuja tnie i to ostro.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To sie nazywa prowizja tylko dlaczego w tych wypadkach jak wspomnieliście SMS'ów bredzą że cały dochód zostanie przeznaczony na blablablaMnie wkurza po prostu jak ktoś zarabia na nieszczęściu innych,
Napisano Ponad rok temu
a wracajac do wypowiedzi amerykanow to sa one niedorzeczne, niedojrzale, chamskie i najlepiej swiadcza o poziomie ludzi spod ktorych paluchow wychodza
co do naszej reputacji wsrod innych nacji [mi siem tez cos przyrymuje, body nie ma juz monopolu %-) ] to siem nie zgodze z wami... to ze o Polakach mysla na zachodzie w kategoriach pijak, nieudacznik, zlodziej, len to jest wreczstereotyp...
tylko ze stereotyp z naszej strony - tj. my tak myslimy, co niekoniecznie jest prada
w kregach bardziej wyedukowanych niz srednia slamsowatych ulic USA przewiduje Polacy sa uwazani za osoby bardzo zdolne, amitne, dorych pracownikow itp. - bo taka jest prawda... [co siem niestety z tym wiarze to fakt ze bardzo wielu takowych ludzi emiguje bo w ojczyznie nie moze liczyc na rozwijanie siem w swojej dziedzinie czy docenianie tego co robi :zalamany: ]
Daj mi, Panie, mestwo, abym chcial zmienic to, co mozliwe. Daj mi cierpliwosc, abym potrafil zniesc to, czego zmienic nie moge. Daj mi tez rozum, abym umial odroznic jedno od drugiego.
dla wlasnego dobra czytajcie regulamin !! nieznajomosc nie usprawiedliwia wykroczen;
regulamin forum odzywianie: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To prawda. Nasi lekarze dla przykłady spierniczają za granice bo tu nie ma perspektyw a np. w Angli są doceniani i godnie zarabiaja[co siem niestety z tym wiarze to fakt ze bardzo wielu takowych ludzi emiguje bo w ojczyznie nie moze liczyc na rozwijanie siem w swojej dziedzinie czy docenianie tego co robi ]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ty mi tu o prezydentach nie mow bo jak mi siem nasz przypomniAmerykanie się tak nabijają bo to rzeczywiście durny naród, zresztą widać po ich wizytówce- prezydencie
porazka...
Kaczor - prawie jak prezydent -> prawe roi roznice
Polakom gratulujemy glupoty
z dalszym ciagiem jak najbardziej siem zgadzam
Daj mi, Panie, mestwo, abym chcial zmienic to, co mozliwe. Daj mi cierpliwosc, abym potrafil zniesc to, czego zmienic nie moge. Daj mi tez rozum, abym umial odroznic jedno od drugiego.
dla wlasnego dobra czytajcie regulamin !! nieznajomosc nie usprawiedliwia wykroczen;
regulamin forum odzywianie: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Czy ja wiem czy zostanie to odebrane jako honor i duma... raczej inni pomysla że Amerykanie nas po prostu mają w dupie, małych głupich polaczkówWstyd i hańba dla narodu amerykańskiego a dla polskiego więcej dumy i honoru a mniej wazeliny i nastawiania tyłka.
Napisano Ponad rok temu