Początkująca na siłowni
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Masa wzrosła bo za dużo spożywasz kalorii a za mało spalasz.
Napisano Ponad rok temu
Chcesz schudnąć a stosujesz dietę na redukcje?
Masa wzrosła bo za dużo spożywasz kalorii a za mało spalasz.
Niekoniecznie dlatego że za dużo kalorii. Chcąc nie chcąc, organizm początkujących tak czy inaczej reaguje wzrostem masy mięśniowej.
Witam Wszystkich korzystających z forum i ćwiczących.Dwa miesiące temu zaczęłam uczęszczac na siłownię 3x w tygodniu i 1x w tygodniu chodzę na tzw.trening obwodowy.dzisiaj zrobiłam na siłowni pomiar ciała i moja masa wzrosła o 3 kg , zbudowałam 2 kg mięśni i straciłam trochę wody.Jak mam ustosunkować się do tych pomiarów?Zaleźy mi na spadku masy ciała- ważę 8 kg za dużo.Czy ktoś na forum mógłby mi doradzić,co robię źle i jak odczytać wynik pomiaru.Z gory dziękuję za pomoc.
Spokojnie, masa mięśniowa jest dobra
Jeśli zależy Ci na pozbyciu się tkanki tłuszczowej, odpuść trening obwodowy a rób jakieś 2 treningi interwałowe. Mocno to przyśpieszy metabolizm. Oprócz interwałów, ważna jest dieta. Słodycze, napoje, soki, cukier- one nie pozwolą się pozbyć tłuszczu. Ogranicz te produkty, pij dużo wody, i tak jak pisał Poprzednik, musisz mieć ujemny bilans kaloryczny. W internecie są kalkulatory. Oblicz swoje zapotrzebowanie, a następnie odejmij sobie od tego około 100-150. Nie może być za dużego przeskoku, bo to tylko pogorszy sprawę i ciężko będzie się pozbyć tłuszczu.
Pozdrawiam
Zapraszam na mój fanpage
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Zapraszam na mój kanał
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
"-Wszyscy potrafimy marzyć dlatego jesteśmy zwycięzcami.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Siemaneczko Trening budowa masy Dieta piramida
- Ponad rok temu
-
Witam wszystkich forumowiczów i administrację
- Ponad rok temu
-
Trener Online - dieta, plan treningowy, konsultacje