Ja piłem pokrzywę i mi pomogło. Obecnie żadnych problemów z trądzikiem już nie mam.
Trądzik
Napisano Ponad rok temu
Pokrzywa ma właściwości oczyszczające. POmaga wydalic toksyny z organizmu.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Ale pogadam z mamą o pokrzywach i tej maści co polecił Lezu - w następnym miesiącu to kupię.
Zapraszam do przeglądania, wypowiadania się oraz poprawiania moich błędów.
Zapamiętaj! Każdy uczy każdego, a WIEK to tylko liczba!
Powracam!
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Ile razy w dniu pić tą pokrzywe? Gdzie ją kupić, co dokładnie kupić?
Ile razy się smarować tym co lezu napisał?
Powracam!
Napisano Ponad rok temu
Pijesz codziennie napar z 1/2 torebek. Pokrzywa FIX w aptece kosztuje 4zł za 25 torebek. jest w postaci herbaty do zaparzania. Pijesz na noc. Zalewasz wrzątkiem 3/4 szklanki przykrywasz i czekasz 10 minut aż się zaparzy. Smak jest obrzydliwy ale nie o smak tu chodzi.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Powracam!
Napisano Ponad rok temu
Z takich moich sposobów
sauna parowa
solarium stojące (jak masz na plecach ładnie przypali )
Odpowiednia [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] jest kluczowa w budowaniu masy mięśniowej. [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] w połączeniu z odpowiednią [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]to również ważny element. Pamiętaj [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]jest najważniejsze.
Napisano Ponad rok temu
Ja od swojego dermatologa wiem, że jak się ma trądzik to się właśnie powinno unikać solarium i sauny. To zaognia stan zapalny.
Napisano Ponad rok temu
Oto pięć złotych rad na problem z trądzikiem:
1. Zacznij od wizyty u dermatologa, który przepisze antybiotyk albo witaminy (pochodne witaminy A).
2. Cera trądzikowa u dorosłych wymaga odpowiedniej pielęgnacji. Nie zapominaj o codziennym, dokładnym oczyszczaniu skóry kosmetykami, które nie dopuszczają do nadmiernego jej rogowacenia i oczyszczają ją z czopów zaskórnikowych.
Myj twarz rano i wieczorem. Pomocny będzie specjalny żel na trądzik.
Raz w tygodniu wskazany jest również delikatny peeling - pomoże usunąć martwe komórki naskórka trądzikowego oraz zanieczyszczenia, które nie zawsze da się usunąć podczas codziennego mycia.
3. Twoimi sprzymierzeńcami są kosmetyki zawierające kwas salicylowy, alfa-hydroksykwasy, mlekowy, glikolowy, nadtlenek benzoilu czy kwas azelainowy, a także siarka i cynk. Mają one właściwości przeciwłojotokowe, złuszczające, przeciwzapalne i przeciwbakteryjne.
4. Nawilżaj skórę, by chronić ją przed wysuszeniem.
5. Zażywaj witaminy C, B2, PP i pij ziołowe herbatki (ziele bratka, liść pokrzywy), które wspomagają przemianę materii i usuwanie toksyn z organizmu.
Leczenie od środka. Gdy trądzik jest zaawansowany, krosty są liczne i istnieje ryzyko powstania trwałych blizn na skórze, dermatolog zapisuje nie tylko żele i kremy, ale również antybiotyk doustny (zwykle tetracyklinę). W szczególnie ciężkich przypadkach stosuje się [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] – leki zawierające pochodną kwasu witaminy A, [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]. Działanie tych preparatów jest bardzo skuteczne – hamują wydzielanie sebum i zwalczają bakterie, dzięki czemu zapobiegają powstawaniu stanów zapalnych i do minimum zmniejszają ryzyko nawrotów. Nie są jednak obojętne dla zdrowia, a podczas ich zażywania konieczne są okresowe analizy krwi na stężenie enzymów wątrobowych i poziom lipidów trzustkowych.
- UWAGA! Preparaty na bazie kwasu witaminy A mogą być bardzo niebezpieczne dla płodu. By nie doszło do zajścia w ciążę, lekarz zalecający taką terapię zapisuje pacjentce tabletki antykoncepcyjne. Ważna jest też lekka dieta, nieobciążająca wątroby, i całkowite wykluczenie alkoholu.
Leczenie od środka. Gdy trądzik jest zaawansowany, krosty są liczne i istnieje ryzyko powstania trwałych blizn na skórze, dermatolog zapisuje nie tylko żele i kremy, ale również antybiotyk doustny (zwykle tetracyklinę). W szczególnie ciężkich przypadkach stosuje się [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] – leki zawierające pochodną kwasu witaminy A, [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]. Działanie tych preparatów jest bardzo skuteczne – hamują wydzielanie sebum i zwalczają bakterie, dzięki czemu zapobiegają powstawaniu stanów zapalnych i do minimum zmniejszają ryzyko nawrotów. Nie są jednak obojętne dla zdrowia, a podczas ich zażywania konieczne są okresowe analizy krwi na stężenie enzymów wątrobowych i poziom lipidów trzustkowych.
- UWAGA! Preparaty na bazie kwasu witaminy A mogą być bardzo niebezpieczne dla płodu. By nie doszło do zajścia w ciążę, lekarz zalecający taką terapię zapisuje pacjentce tabletki antykoncepcyjne. Ważna jest też lekka dieta, nieobciążająca wątroby, i całkowite wykluczenie alkoholu.
Napisano Ponad rok temu
To pięć idealnych rad. Naprawdę warto się do nich zastosować.
Napisano Ponad rok temu
Dla jednych najskuteczniejszym środkiem jest dostępny bez recepty nadtlenek benzoilu, podczas gdy drudzy widzą poprawę po zastosowaniu produktów opartych na kwasie salicylowym. Dlatego też odpowiedzią na pytanie: „jak najskuteczniej wyleczyć trądzik?” powinno być połączenie różnych metod leczenia. Kosmetyczka pomoże Ci oczyścić cerę, odpowiednio dobrane preparaty pozwolą utrzymać stan skóry pod kontrolą, ale najważniejsza z tego wszystkiego jest profilaktyka. Przestrzeganie zasad zdrowej diety i stylu życia to niezawodne sposoby na zwiększenie swoich szans w walce z uporczywym problemem, jakim jest trądzik.
Ciągłe wypróbowywanie coraz to nowszych sposobów leczenia trądziku musi być niezwykle irytujące, ale zasadniczo nie da się odnaleźć odpowiedniej kuracji bez zastosowania metody prób i błędów. Najlepsza kuracja antytrądzikowa to taka, która przynosi najlepsze rezultaty – nie dla Twojej siostry, przyjaciółki czy przypadkowej osoby z poczekalni u dermatologa – ale jedynie tylko dla Ciebie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jako nastolatek miałem z tym duże problemy, potem się okazało, że nie mogę brać odżywek z laktozą, bo to ona właśnie wywoływała większe problemy z trądzikiem i bóle brzucha.
Napisano Ponad rok temu
U mnie to samo. Odstawiłam nabiał i jest lepiej. Aha! Jeśli macie kremy czy maści z kwasami - uwaga latem, już o solarium nie mówiąc - mogą powstawać przebarwienia.