Trojaczki niecalkiem jednojajowe ;)
Napisano Ponad rok temu
Przyrodni, Panie, ale zawsze brat.
Tera my som juz we trzech i na zabawie w remizie juz nam na 100% nikt rady nie da
Cos go te miastowe przekabacily, bo muche tera na drugom strone wiaze, ale urosl, silny jest, ostry - bedom z niego ludzie!
Thanks to ImageShack for [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Thanks to ImageShack for [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Nieee skadddd wydaje wam sie
Wyglada na to Rybaku, ze wiesz jaki profil noza najbardziej ci odpowiada
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dzieki za zajebiste porównanie......
A tak na marginesie jak się sprawuje Presidio???? ja na mojego nadal czekam.....
Napisano Ponad rok temu
I co tu napisac? Gdyby nie to, ze czekam teraz na cos innego to juz by do mnie dlugo przesuwany w kolejce zakupowej krokodylek lecial.
Rybak gratuluje!
Na PW poprosze gdzie, jak i za ile ten Doug
Napisano Ponad rok temu
Ale ładna kolekcja, a ostatni nabytek: wpytens!!!
Napisano Ponad rok temu
Noza, jak nozaWyglada na to Rybaku, ze wiesz jaki profil noza najbardziej ci odpowiada
Rekojesc to jest to, o co chodzi - trudno mi sobie przypomniec jakiegos produkcyjniaka, ktory by mi sie az tak przyklejal.
No, a te metalowe czesci tez sa niezle, fakt Ale Ritter bije oba pozostale dosc wyraznie. Chociaz do wycinania cwiartek ananasow, czy melonow ze skorek to sie nadaje srednio, za szeroki
Lepszy jest 551.
Problem to jest ten, o ktorym zaraz napisze AkmeMiałem w dalszych planach gripa z owcząstopą ,a Ty robisz porównanko . No i mam teraz problem .
Krotko mowiac, super. Na drugie powinien miec "cutter"Dzieki za zajebiste porównanie......
A tak na marginesie jak się sprawuje Presidio???? ja na mojego nadal czekam.....
Stal jest co prawda wyraznie gorsza, niz M2 w 710 - ostatnio sobie potestowalem troche - ale zanim sie stepi (przy normalnym cieciu), to i tak trzeba sie postarac.
A ten tutaj ma bardzo podobna klinge do Presidio i jeszcze wyzszy szlif. Miodzio.
Tu akurat sie nie ma co czaicNa PW poprosze gdzie, jak i za ile ten Doug
Jest jedno miejsce na Ziemi, gdzie to mozna kupic - i to jest wlasnie dobrze znany wspomniany juz problem, bo jak to sobie chcesz sprowadzic, to wychodzi w koncu tyle, ze tam na miejscu bys sobie mogl dwa takie kupic...
A to niezly nozyk jest, ale przeciez tylko Griptilian
Pewnie bym go sobie nigdy nie sprawil z w/w powodu, ale akurat kolega byl w okolicy tego miejsca dluzszy czas sluzbowo i kilka sztuk kupil.
No a po powrocie zadzwonil do paru takich, o ktorych wiedzial, ze sklepowa cene od nich z powrotem dostanie razem z jakim dobrym piwem o kazdej porze dnia i nocy
Szczescie w zyciu trzeba miec
Bayer byles najblizej, gratulacje, bo to taki prawie prezent 8)
Napisano Ponad rok temu
Spoko - znajomi latem beda wloczyc sie po okolicach Rocky Mountains wiec moze poprosze, zeby odwiedzili Jackson HoleJest jedno miejsce na Ziemi, gdzie to mozna kupic
Napisano Ponad rok temu
Mozna tez polowac na uzywane, ale raczej malo kto sie chce z nim rozstac.
Na razie sobie nie przypominam takiej oferty w zadnym ze znanych mi miejsc
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mam 551 (dzieki ciulkwens ) chetnie sie zaczaje ktoregos razu i kupe se tego rittera a co mi tam lubie takie ostrza
Napisano Ponad rok temu
Raz - nie jestem pewny, czy to widac dobrze na zdjeciach, ale grubosc klingi taka sama, jak w zwyklych Gripach, tylko, ze ona jest szersza.
Efekt - "ciensza". I tak jakby "delikatniejsza". Do ciecia wysmienita, ale podwazac tym cokolwiek powazniejszego bym sie bal - zwyklymi zreszta tez.
Jasne, ze sie tego mozna domyslic, ale chcialem tylko zaraportowac ze ta roznice prezkroju sie dosc wyraznie odczuwa.
Dwa - axis lepszy, niz w zwyklych, zreszta w obu.
Kiedy sie je "wyflicknie" bez ruszania bolca, to sie on potrafi zaklinowac - co nie ma miejsca np. w 710, albo juz w ogole w Presidio, ktory ma sfazowany tang i prowadnice pod odpowiednim katem - a Rittera mi sie zaklinowac jeszcze nei udalo
Napisano Ponad rok temu
Następny etap BM-oholizmu tutaj?
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Jakby do tego Douga dorobic rękojeśc z CF, to OMG - najoryginalniejszy custom BM...
Pozdrawiam,
See...
Napisano Ponad rok temu
Ale CF mi cos nie lezy, jak juz to wole G10.
Sliskie jakies takie bylo we wszystkich nozach, ktore mi sie zdarzylo obmacac.
A "najpiękniejsza kolekcja Griptilianów w powiekszonej UE" ® to jest twor jak najbardziej zywy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Piękne dzieki Rybak, masz u mnie browca za fatyge :wink: teraz dopiero widac, że on jest całkiem DUŻY jezeli mam juz kupić BM to własnie ten jest w moim guście...
Jest tak samo duzy jak droppoint i minimalnie krotszy od sheepfoota.
Tnie najlepiej z trzech, fakt, ale jesli juz idzie np. o trzymanie ostrosci, to Cabelas wcale nie jest odczuwalnie gorszy - no a cena z wysylkom parcel post jest 50 dolcow mniej.
szkoda tylko że tak drogo wychodzi jak to kiedyś Rybak zauważyłeś, za podobną albo mniejszą kasę można mieć 425, 710, 732, czy 520, a to może nawet mocniejsze i fajniejsze noże...
Eeee... Na pewno nie pisalem o 425
Ale fakt, mozna je miec taniej, niz Rittera. Nozyk jest swietny, ale, powtorze sie - niestety, cena...
Sa mocniejsze, na pewno, bo to i linery stalowe pelne i G10 - ale jesli nie potrzebujesz noza-lomu, to tak naprawde, gdzie ta "moc" wykorzystasz?
Benchmade nie ma wlasciwie wsrod "normalnych" nozy niczego porownywalnego ze Striderami - pomijam w tym momencie Skirmisha, bo nie o nim mowimy.
Jesli potrzebuje ktos dobrego noza do ciecia, to Griptilian (nie-Ritter ofkors) jest wsrod BMek trudny do przebicia tak naprawde, zwlaszcza biorac pod uwage wspolczynnik "bang-for-bucks".
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Nóż na Maxxa
- Ponad rok temu
-
motylek odlecial.....
- Ponad rok temu
-
Becker Kerambit
- Ponad rok temu