Splot sznurek cos wiszacego - help
Napisano Ponad rok temu
Mam male pytanko: nie raz widywalem w nozach na koncu dosc ciekawie wygladajacy, no wlasnie nie wiem jak to nazwac... powiedzmy splot. Zeby bylo latwiej chodzi mi o cos takiego:
Sam splot jak sie robi juz wiem problemy mam z zakonczeniem wiec pytam tutaj na pewno wiecie jak sie robi taki bajerek
Dla ulatwienia zalozmy ze tam gdzie jest czacha to jest gora.
Wiec:
Zaczyna sie splatac od dolu (wtedy odpada problem z zakonczeniem tam bo samo sie ladnie zacisnie i nic sie nie rozplacze)? Jesli tak no to wtedy jak zechce mi sie skonczyc to na gorze zostanie mi iles tam linek, z ktorymi srednio wiem co zrobic... no bo za duzo ich jest to raz a dwa to zeby moc o cos zawiazac (zeby miec petle) to musze wezel robic co juz mniej fajnie wyglada.
Druga testowana przeze mnie wersja (wydaje mi sie ze taka jest na fotce) to zaczynam splatac od gory, niczego wiazac nie musze bo mam juz gotowa petle. Jednak co zrobic gdy chce skonczyc? Jak to na dole zakonczyc wtedy? Czy odciecie nadmiaru linek i ewentualne przytopienie ich by sie nie rozwalaly wystarczy? nie bedzie sie to wtedy samoczynnie rozplatalo?
Wiem, ze PiterM cos takiego robil moze zdradzisz mi conieco?
Z gory dzieki za (p)odpowiedz
Wybaczcie taki dziwny temat wiez ze ze stala ma on malo wspolnego ale na pewno ktos z Was wie co i jak i mi pomoze.
PS. sorry za wykozystanie foty ale byla juz na forum i ladnie pokazuje o co mi chodzi wiec skozystalem.
Napisano Ponad rok temu
Ludzie... na serio nikt z Was nie robil nigdy takich rzeczy? No nie wierze... Niejeden z Was baty wyplata a takie male badziewie jest mu opce?
PiterM nie robisz takich rzeczy? Moze sie pomylilem... No chyba ze to tajemnica co i jak...
jeszcze raz please help... wlasciwie nie halp a prosze o rade...
dzieki
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Może to Ci pomoże. Jest tu dużo materiałów o pleceniu.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Sid praktyczne zastosowanie powiadasz... no jasne, ze ma spojrz na fote wyzej a tak powaznie to wlasnie chce sobie cos takiego dla odmiany (z regoly mam tylko zwiazana linke) zaczepic na koncowce rekojesci noza... ot tak dla poprawienia chwytu i latwiejszego wyjmowania z pochwy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To sie chyba robi, gdy rękojeść jest zbyt krótka, czy tak?Sid praktyczne zastosowanie powiadasz... no jasne, ze ma spojrz na fote wyzej a tak powaznie to wlasnie chce sobie cos takiego dla odmiany (z regoly mam tylko zwiazana linke) zaczepic na koncowce rekojesci noza... ot tak dla poprawienia chwytu i latwiejszego wyjmowania z pochwy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Nóż z HSS
- Ponad rok temu
-
Szukam zielonej Micarty
- Ponad rok temu
-
puukko style ostrze
- Ponad rok temu
-
Twardość drewna
- Ponad rok temu
-
zabójca żab / frogslayer /
- Ponad rok temu
-
pytanie
- Ponad rok temu
-
Temperatura a kolor stali
- Ponad rok temu
-
Piaskowanie w Warszawie
- Ponad rok temu
-
EKA - obrotowy
- Ponad rok temu
-
Dwa maluchy-UWAGA!! temat nie dla miłośników motoryzacji ;)
- Ponad rok temu