Nasze filmy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Cabelo bardzo dobrze napisał:
Dla mnie esquiva jest jednym z najważniejszych elementów gry. Niestety jak oglądam filmiki na youtube itp. widzę wiele takich, w których zapomina się o esquiva, przez co gra wydaje mi się totalnie bez gry i zastanawiam się nad sensem robienia takiej capoeira.nie widzę potrzeby zatrzymywania każdego kopnięcia tylko dlatego że ktoś zamiast robić uniki stoi jak słup soli, bo prowadzi to do sytuacji w której nie ma gry a wszyscy kopią w powietrze dwa metry od siebie.
(Żeby nie było... moje ostatnie przemyślenia nie dotyczą akurat tego filmiku, o którym jest dyskusja.)
Napisano Ponad rok temu
uira, ja nie mówię żeby napierdalać każdego kto się nawinie, niezależnie od płci, wieku, doświadczenia i stopnia ale nie widzę potrzeby zatrzymywania każdego kopnięcia tylko dlatego że ktoś zamiast robić uniki stoi jak słup soli, bo prowadzi to do sytuacji w której nie ma gry a wszyscy kopią w powietrze dwa metry od siebie. Wiadomo że jeżeli gra się z osobą słabszą lub kobietą, to kopać z pełnym kontaktem i pełną siłą to frajerstwo, ale kopanie niesamowicie poooooowooooli tudzież zatrzymywanie wszystkiego wpół drogi, to nic innego jak lekceważenie tej drugiej osoby.
W sumie racja, ale najbardziej mnie denerwuje u nas w grupie, a w zasadzie w sekcji, że jest pare takich osobników którzy czasem zaczynają ostrzejszą grę ze mną jestem tam jakieś 3 cordy niżej, (w sumie przytoczę sytuację będzie najbardziej obrazowo )dostałem tam ponteira potem bencao to kontra daje chapa giratoria (nie wiem jak to się pisze) a koleś wielce obóżony bo mu oddałem i zaraz napinka i napierdzielanie (dla mnie tak troche śmieszna sytuacja ale bywa że ludzie nie lubią jak się im oddaje )
Napisano Ponad rok temu
wogole to co tak tu zamarlo jakos?
nie ma ktos jakiego fajnego filmiku czy co?
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] nie wiem czy juz byl ale niszczy:D
Napisano Ponad rok temu
ale typy sprawne nieziemsko trzeba przyznac...
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Wasze wypowiedzi