Kreatyna a kofeina
Napisano Ponad rok temu
Chciałem się zapytać, jak to w końcu jest z kreatyną i kofeiną. Większość twierdzi, że kofeina "zabija" kreatynę, niemniej tu i ówdzie natknąłem się na opinie tej tezie przeczące.
Chciałbym wiedzieć, czy jeśli "TAK" kreatynie, to "NIE" kawie i herbacie? A co z zieloną herbatą lub herbatami owocowymi?
Pytałem już o to wcześniej w temacie "Suplementacja pod sztuki walki", ale już chyba nikt go nie czyta, bo odpowiedzi się nie doczekałem. Moderatora proszę zatem o usunięcie mojego postu z w/w tematu.
Dziękuję i pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Gubrin
Napisano Ponad rok temu
Obecnie używa się w stackach kreatynowych kofeiny np. Xpand Energized i jest ok. Tak więc stwierdzenie, że kofa uniemożliwia prawidłowe wchłanianie kreatyny się nie sprawdza.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie spotkałem się z braniem kreatyny po...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Bo teraz w modzie są wszelkiej maści stacki kreatynowe zawierające dopalacze przedtreningowe i "uprzyjemniacze" treningu. :wink:Nie spotkałem się z braniem kreatyny po...
Sama kreatyna obecnie brana jest jedynie rano na czczo (o ile ktoś się na nią zdecyduje, bo większość woli robić cykl z 2 puch tego samego lub mixu stacków).
Napisano Ponad rok temu
- rano - Cell Pump
- przed treningiem - Xtreme Stack
- po treningu - 3g czystego jabłczanu
W sumie wychodzi ok 10-11 g kreatyny na dobę.
I jest to całkiem niezłe rozwiązanie. Chociaż prawde mówiąc nie występuje szczególna różnica pomiędzy dzieleniem na 2 a 3 porcje...
Napisano Ponad rok temu
Przy tym, ile mam obecnie czasu na ćwiczenia i ile wynosi zasobność mojego portfela to mi KreAlkalyn wystarcza.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
SWN - pozazdrościć finansów na suplementację
Przy tym, ile mam obecnie czasu na ćwiczenia i ile wynosi zasobność mojego portfela to mi KreAlkalyn wystarcza.
Zdajesz sobie sprawę, że na tym KA zrobisz tyle samo co on na tych 3 suplach w końcowym rozrachunku ?
Polecam prześledzenie testów na różnych forach kulturystycznych i popatrzenie na liczby przy podsumowaniu testów na zwykłych kretach i milionach stacków. Daje do myślenia ...
Gubrin
Napisano Ponad rok temu
Fakt faktem jest, że kreatyna jest suplementem, który praktycznie jako jedyny daje "widoczne" efekty. Ja cenię sobię stacki tylko z powodu "pobudzaczy" dających dodatkowego kopa. Nie twierdzę, że stacki uczynią mnie większym/silniejszym, tylko dlatego, że są stackami :wink:
Nigdy nie kupowałem supli, na które nie mogłem sobie pozwolić pod względem finansowym. To by było marnowanie pieniędzy całkiem bez sensowne. Ale jeśli kogoś portfel jest w stanie poradzić sobie z dodatkowymi kosztami polecam porządne stacki - komfort treningu znacznie idzie w górę.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
It's all up to me.
Za Twoją rekomendacją kupiłem KA i nie żałuję
Napisano Ponad rok temu
Ja zrobiłem kilka cyklów na różnych towarze i pozwolę się nie zgodzić - nie każda kreatyna (nawet jeśli każdą formę rozpatrujemy oddzielnie) działa taka samo i daje takie same efekty. Różnice nie są zniewalające, ale jednak. Osobiście w moim prywatnym zestawieniu KA wyszedł najgorzej. Cena nieadekwatna do "efektów".
Ani testy w necie, ani moje doświadczenia z tym suplem nie wskazują by miał cenę nie adekwatną do efektów. Oczywiście efektów do jakich został stworzony, czyli przyrostu masy (o dziwo całkiem suchej i ubitej w moim przypadku) i siły.
Sam piszesz, że głównie chodzi ci o pobudzenie, a jak się spodziewałeś po kreatynie z sodą kopa na treningu to się po prostu zawiodłeś, ale to już nie wina KA
Nigdy nie kupowałem supli, na które nie mogłem sobie pozwolić pod względem finansowym. To by było marnowanie pieniędzy całkiem bez sensowne. Ale jeśli kogoś portfel jest w stanie poradzić sobie z dodatkowymi kosztami polecam porządne stacki - komfort treningu znacznie idzie w górę.
Komfort może i idzie w górę, ale efekty końcowe są bardzo zbliżone ... I nie, nie jest to kwestia finansów, może w najbliższym czasie spróbuje jakiegoś stacka tak by mieć porównanie na własnym organizmie.
Za Twoją rekomendacją kupiłem KA i nie żałuję
Super
Gubrin
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dawkować możesz na przykład tak:
Rano 3-5g
Przed treningiem 3-5g
Rozpuszczone w wodzie lub soku.
Gubrin
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1