Maturo ??
Napisano Ponad rok temu
wzrostu mam 182cm, a zastanawiam się nad kupnem kimona 190cm. Co sądzicie o tych kimonach, jak się sprawdzają, wygodne są czy nie ??? i jaki kupić rozmiar ???
Napisano Ponad rok temu
Nie kupuj jednak KADETA, bo to sa karate-gi dla dzieci, kup sobie wersje STUDENT (12 oz).
Karate-gi zawsze sie troszke spiera, wiec radze wziac na 190 cm. Ewentualnie sobie troszke nogawki skrocisz i rekawy, ale to w zaleznosci od tego jak bedziesz sie czul, bo np ja lubie takie w pol przedramienia, inaczej zle mi sie cwiczy.
Mam 178,5 cm wzorstu (wedlug ostatnich badan) i karate-gi 190 cm.
Napisano Ponad rok temu
Jest spox polecam (przynajmniej w czasie walki nikt Ci nie podrze :twisted: )
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja mam takie male pytanko, czy karategi Hokkaido Master sa dobre i jakie mam kupic przy wzroscie 183cm???? Bo wiem ze sie wstapi i sie zastanawiam czy kupic 190cm czy 200cm :?
Moim zdaniem bardzo dobre, ale doplac kilka zlotych i kup master orient. A co do dlugosci to (byc moze sie ostatnio nieco fason zmienil) ale przy Twoim wzroscie jak kupisz na 190 to bedziesz mial spodnie nieco za krotkie, a jak na 200 to bedziesz mial rekawy za dlugie. Wiec chyba lepiej 190. Ja mam karategi 8 cm wieksze od wzrostu i jest OK - z tym ze nogawki mogly by byc 5 cm dluzsze.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Rowniez nie narzekam, bardzo dobrze sie w nim cwiczy.
Napisano Ponad rok temu
Pytanie: czy ktoś jest w to wyposażony?
Napisano Ponad rok temu
pozdro wszystkim!!!!!!!!!!!!!!!
Napisano Ponad rok temu
Mam pytanko, nie zdecydowałem się jeszcze na karategi, bo nie byłem przy kasie, ale teraz mam trochę hajsu i ze względu na nadchodzące egzaminy kupię coś. Chciałbym abyście napisali czym się różni Karategi "MASTER STANDARD" 14 oz od Karategi "MASTER ORIENT" 14 oz(hakkaido), a może Typ: "Masters" (model ciężki) - 100% bawełny (14 oz.)(maturo), albo Typ: "Student" (model półciężki) - 100% bawełny (12 oz.)(maturo) maturo od hakkaido różni się ceną dysyć sporo jeżeliby tak porównać model 12oz z 14oz. Kolega instruktor mi mówi kup kimono dobre najlepiej firmowe żebyś miał je przez parę ładnych lat, a nie łatał je, bo są na nim dziury(chciałem na początku tanie ale teraz czemu nie kupić lepszego)jeszcze raz wznowię temat na forum i chciałbym abyście udzielili konkretnych odpowiedzi .
pozdro wszystkim!!!!!!!!!!!!!!!
firma MATURO wywodzi sie z HUNTERA, obie mieszcza sie w Gdansku, a dokladnie MATURO zalozyl byly pracownik HUNTERA, aby zaczac prace na swoj rachunek;
roznic poza cena nie ma praktycznie zadnych, moze bardzo male w kroju, wytrzymalosc materialu jest taka sama, a jesli chcesz kupic sobie jakies firmowe kimono na bardzo dlugi czas to kup sobie KAMIKAZE badz ARAWAZA (kazdy chwali swoje ) - dostepne sa na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] ; modele KAMIKAZE rowniez dostepne sa na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] ;
pozdrawiam!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kamikaze i Arawaza to to samo... Arawaza jest to po Kamikaze sprzedawane pod taka nazwa w Ameryce Poludniowej, zreszta spojrz sobie na modele, ktore sa idealnie takie same.
do konca nie masz racji, moj kolega ma KAMIKAZE EMPEROR a ja mam ARAWAZA EMERALD, sa drobne roznice w kroju
mozna powiedziec ze jest to tak jak z MATURO i HUNTERem, choc KAMIKAZE i ARAWAZA sa sprzedawane i produkowane przez jedna firme...
Napisano Ponad rok temu
zastanawiam sie nad wyborem karategi do kyokushin,a wiec od razu z naszywkami stylowymi i waham sie pomiedzy
Maturo "Student" (model półciężki) - 100% bawełny (bluza 12 oz., spodnie 10 oz.) z haftem na piersi
i
Hunter Karategi Kyokushin "STUDENT" 12 oz Haft na listwie + kanji
@mxc78 pisal o drobnych roznicach w kroju miedzy tymi firmami, a mi odpowiadalby model w stylu hunter master orient czyli krotsze rekawy i nogawki
mam 178 cm wzrostu,wiec jesli ktos zakupil ostatnio wspomniane gi to moglby sie podzielic opinia czy warto brac az 190 cm :-)
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
to,ze sie kurcza to wiem,ale zasadniczo brakuje mi nawet do modelu 180cm dlatego m.in. o to pytam
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
masz przeglad KarateGi z Maturo,
model Master praktycznie sie nie rozni od Orient Master z Hunter,
pozdrawiam!!
Michal
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
razem czy osobno
- Ponad rok temu
-
Garda w karate.
- Ponad rok temu
-
nie karmic trola
- Ponad rok temu
-
Różnice techniczne w polskim Kyoushinkan i kai.
- Ponad rok temu
-
filmy WKF
- Ponad rok temu
-
filmy, filmiki, i inne kyokushin
- Ponad rok temu
-
GI do karate shotokan - gdzie kupić ???
- Ponad rok temu
-
Wasze pierwsze zawody.