Maturo ??
Napisano Ponad rok temu
wzrostu mam 182cm, a zastanawiam się nad kupnem kimona 190cm. Co sądzicie o tych kimonach, jak się sprawdzają, wygodne są czy nie ??? i jaki kupić rozmiar ???
Napisano Ponad rok temu
Nie kupuj jednak KADETA, bo to sa karate-gi dla dzieci, kup sobie wersje STUDENT (12 oz).
Karate-gi zawsze sie troszke spiera, wiec radze wziac na 190 cm. Ewentualnie sobie troszke nogawki skrocisz i rekawy, ale to w zaleznosci od tego jak bedziesz sie czul, bo np ja lubie takie w pol przedramienia, inaczej zle mi sie cwiczy.
Mam 178,5 cm wzorstu (wedlug ostatnich badan) i karate-gi 190 cm.
Napisano Ponad rok temu
Jest spox

Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja mam takie male pytanko, czy karategi Hokkaido Master sa dobre i jakie mam kupic przy wzroscie 183cm???? Bo wiem ze sie wstapi i sie zastanawiam czy kupic 190cm czy 200cm :?
Moim zdaniem bardzo dobre, ale doplac kilka zlotych i kup master orient. A co do dlugosci to (byc moze sie ostatnio nieco fason zmienil) ale przy Twoim wzroscie jak kupisz na 190 to bedziesz mial spodnie nieco za krotkie, a jak na 200 to bedziesz mial rekawy za dlugie. Wiec chyba lepiej 190. Ja mam karategi 8 cm wieksze od wzrostu i jest OK - z tym ze nogawki mogly by byc 5 cm dluzsze.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Rowniez nie narzekam, bardzo dobrze sie w nim cwiczy.
Napisano Ponad rok temu
Pytanie: czy ktoś jest w to wyposażony?
Napisano Ponad rok temu
pozdro wszystkim!!!!!!!!!!!!!!!
Napisano Ponad rok temu
Mam pytanko, nie zdecydowałem się jeszcze na karategi, bo nie byłem przy kasie, ale teraz mam trochę hajsu i ze względu na nadchodzące egzaminy kupię coś. Chciałbym abyście napisali czym się różni Karategi "MASTER STANDARD" 14 oz od Karategi "MASTER ORIENT" 14 oz(hakkaido), a może Typ: "Masters" (model ciężki) - 100% bawełny (14 oz.)(maturo), albo Typ: "Student" (model półciężki) - 100% bawełny (12 oz.)(maturo) maturo od hakkaido różni się ceną dysyć sporo jeżeliby tak porównać model 12oz z 14oz. Kolega instruktor mi mówi kup kimono dobre najlepiej firmowe żebyś miał je przez parę ładnych lat, a nie łatał je, bo są na nim dziury(chciałem na początku tanie ale teraz czemu nie kupić lepszego)jeszcze raz wznowię temat na forum i chciałbym abyście udzielili konkretnych odpowiedzi .
pozdro wszystkim!!!!!!!!!!!!!!!
firma MATURO wywodzi sie z HUNTERA, obie mieszcza sie w Gdansku, a dokladnie MATURO zalozyl byly pracownik HUNTERA, aby zaczac prace na swoj rachunek;
roznic poza cena nie ma praktycznie zadnych, moze bardzo male w kroju, wytrzymalosc materialu jest taka sama, a jesli chcesz kupic sobie jakies firmowe kimono na bardzo dlugi czas to kup sobie KAMIKAZE badz ARAWAZA (kazdy chwali swoje

pozdrawiam!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kamikaze i Arawaza to to samo... Arawaza jest to po Kamikaze sprzedawane pod taka nazwa w Ameryce Poludniowej, zreszta spojrz sobie na modele, ktore sa idealnie takie same.
do konca nie masz racji, moj kolega ma KAMIKAZE EMPEROR a ja mam ARAWAZA EMERALD, sa drobne roznice w kroju

mozna powiedziec ze jest to tak jak z MATURO i HUNTERem, choc KAMIKAZE i ARAWAZA sa sprzedawane i produkowane przez jedna firme...
Napisano Ponad rok temu

zastanawiam sie nad wyborem karategi do kyokushin,a wiec od razu z naszywkami stylowymi i waham sie pomiedzy
Maturo "Student" (model półciężki) - 100% bawełny (bluza 12 oz., spodnie 10 oz.) z haftem na piersi
i
Hunter Karategi Kyokushin "STUDENT" 12 oz Haft na listwie + kanji
@mxc78 pisal o drobnych roznicach w kroju miedzy tymi firmami, a mi odpowiadalby model w stylu hunter master orient czyli krotsze rekawy i nogawki
mam 178 cm wzrostu,wiec jesli ktos zakupil ostatnio wspomniane gi to moglby sie podzielic opinia czy warto brac az 190 cm :-)
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu

to,ze sie kurcza to wiem,ale zasadniczo brakuje mi nawet do modelu 180cm dlatego m.in. o to pytam
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
masz przeglad KarateGi z Maturo,
model Master praktycznie sie nie rozni od Orient Master z Hunter,
pozdrawiam!!
Michal
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
FaceBook
10 następnych tematów
-
razem czy osobno
- Ponad rok temu
-
Garda w karate.
- Ponad rok temu
-
nie karmic trola
- Ponad rok temu
-
Różnice techniczne w polskim Kyoushinkan i kai.
- Ponad rok temu
-
filmy WKF
- Ponad rok temu
-
filmy, filmiki, i inne kyokushin
- Ponad rok temu
-
GI do karate shotokan - gdzie kupić ???
- Ponad rok temu
-
Wasze pierwsze zawody.