KANAR
Napisano Ponad rok temu
co do działania firm windykacyjnych. oczywiście że nie mają żadnych uprawnień, nie mogą doliczać kosztów postępowania, w ogóle nic nie mogą. co najwyżej cie męcyzć telefonami i wizytami. oczywiście zdaża sie że działąją metodą dezinformacji i żerują na włąsnym "złym" wizerunku, wciskają ciemnotę jeśli widzą podatny na nią grunt, prosperują dzieki niewiedzy dłużników.
ale tak generalnie, to jeśli ktośsie upomina, to należy dług płacić (najlepiej w ratach do końća życia, jak jest duży ) - proste. od tego nie da sie uciec, a zapłącić firmie windykacyjnej jest nam na rękę, po co sie później po jakiś sądach włóczyć i dodatkową kase płacić.
Napisano Ponad rok temu
Bardzo podobają mi się posty Skorpioba - szacunek.
Pozdrawia prawie kanar
Napisano Ponad rok temu
Ludzie ale wy nerwowi
Napisano Ponad rok temu
Jeszcze raz - do obowiązków kanara należy sprawdzanie biletów, a w przypadku gdy pasażer takowego nie posiada - nałożenie na delikwenta opłaty dodatkowej. Żądanie dokumentów, czy wezwanie policji to żadne przesadzanie, tylko wypełnianie obowiązków służbowych.
Chyba, że miałeś na myśli kanara - jak pasażer zaczyna za bardzo drzeć mordę i machać pięściami, to jak najbardziej interweniować można i nawet należy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To mój pierwszy post na forum - pisze bo śmieszą mnie wypowiedzi ludzi którzy wszystkie konflikty chcieliby rozwiązywac pięściami (przynajmniej tak pisza ) Skąd taka pewnośc siebie ? Co by było żeby wszyscy myśleli w ten sam sposób ? Zamiast rozmawiac to łokiec w mazak. PARANOJA
Pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Przeciwdzialanie szantazowi nozem.
- Ponad rok temu
-
Co zrobic gdy?
- Ponad rok temu
-
szkło.... w sprayu?!?