Silat
Rozpoczęty przez , Ponad rok temu
27 odpowiedzi w tym temacie
Napisano Ponad rok temu
Re: Silat
Niech zostanie FMA a w opisie forum można dodać, że tematów związanych z indonezyjskimi stylami też tu mozna szukać.
Napisano Ponad rok temu
no nie robcie juz jaj moze zmienmy na sztuki walk archipelagu filipinskiego lub sztuki walki azji poludniowo wschodniej. Apeluje jeszcze raz nie badzmy drobiazgowi. Tak jak jest jest dobrze
Napisano Ponad rok temu
Bron i Sztuki walki
Filipiny (FMA), Indonezja (Silat...)...
jeszcze takie SW jak Krabi Krabong ???
Filipiny (FMA), Indonezja (Silat...)...
jeszcze takie SW jak Krabi Krabong ???
Napisano Ponad rok temu
Przepraszam za zamieszanie. ja tylko tak dla formalności i już. Niech zostanie FMA a zarówno silat i inne podobne sztuki będą tu bardzo mile widziane oczywiście.
Nie ma co kombinować dobrze jest jak jest.
Nie ma co kombinować dobrze jest jak jest.
Napisano Ponad rok temu
No wiec tak staz odbylem zakwasy mam jak cholera i w sumie moge stwierdzic ze silat do latwych stylow nie nalezy. Pozycje uklad rak troche podobny do wing tsun. Ciosy i wejscia w przeciwnika wykonuje sie w duzej mierze poprzez atak na genitalia. Duzo podciec typu nozycowego (tak chyba mozna przetlumaczyc) i wogole duzo technik wykonuje sie bedac na ziemi (nie mylic z parterem). Praca nog bardzo podobna do stylow filipinskich. Duzo przechwytow i bezposrednich kontr. W sumie dosc ciekawy styl ale moim zdaniem bardzo trudny i wymagajacy duzej sprawnosci. Mimo to wszystkim polecam bo na okreslonym poziomie wydaje mi sie dosc skuteczny.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
dyskusje przesledzilem i mozliwe, ze sie wybiore jak guro Inay lub jego uczniowie sie w illinois pojawia. fma rzeczywiscie dopiero raczkuja w polsce, choc i tu im do popularnosci taekwondo duzo brakuje. wszedzie sie liczy efektownosc (czesto efekciarstwo), a nie efektywnosc... takie zycie.
McCoy
McCoy
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
4 następnych tematów
-
Dwaj mistrzowie KI na klipach
- Ponad rok temu
-
Floro Fighting System
- Ponad rok temu
-