bcaa od samego rana?
Napisano Ponad rok temu
Od pewnego czasu zmienilem swoj tryb zycia i zamiast treningu pozno wieczorem po pracy robie go wczesnie rano zanim jeszcze ja zaczne i mam pytanko, otoz zanim jeszcze zaczalem cwiczyc rano zakupilem bcaa w celu wiadomym ale z przyjsciem nowego planu dnia pojawil sie problem, pierwsze sniadanie wtryniam o godzinie 7, trening mam kolo 8. Rozmawialem z profesjonalnym dietetykiem i twierdzi ze bcaa przy mojej diecie jest zbedne poniewaz bcaa stosuje sie okolo-treningowo w celach antykatabolicznych a przed treningiem nie mam zbyt duzej przerwy od posilku treningowego a po treningu mam odzywke i dlatego tez na tym etapie jest ono zbedne. Troche mnie to nurtuje poniewaz czytam i widze ze duzo osob mimo wszystko stosuje bcaa przed treningiem. Moj cel to oczywiscie masa. I mam pytanie, czy faktycznie gosciu ma racje i poki co odstawic to bcaa i poczekac az zaczne redukcje czy mimo to spokojnie moge je popijac przed teningiem i w trakcie?
Napisano Ponad rok temu
Zgodzę się jeśli masz posiłek to bardzo dobrze ,ale zanim aminokwasy zostaną uwolnione z mięsa to kwestia kilku godzin ,więc jak widzisz nie trafią
do mięśni w odpowiednim czasie,dlatego porcja wolnopostaciowych aminokwasów to swietna sprawa ,trafią do obiegu w przeciągu kilkunastu min i zapobiegną przed katabolizmem (rozpad struktur białkowych ) Jaką masz odzywke po tren ? Białko ?
Nie ma znaczenia redukcja czy masa ,jesli chodzi o przyjmowanie bcaa to podstawa suplementacji
Użytkownik kuba1000 edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
przed treningiem wtryniam nie mieso a budyn z 100g platkow owsianych, 20g odzywki bialkowej i ok 350ml mleka. Po treningu ok 90g gainerka jumbo, dopiero po tym leci mieso ryz i tunczyk
OKey może być lecz jak pisze Kuba nie zapominaj o antykataboliku który tym bardziej jest potrzebny trenując od razu po śniadaniu .
Wybieram produkty lokalne, sezonowe, świeże.
Siła Człowieka nie Polega na tym, że Nigdy nie Upada, ale na tym, że Potrafi się Podnosić.