←  Dieta

Forum-kulturystyka.pl

»

Redukcja Proszę o pomoc

Grucha195 - zdjęcie Grucha195 Ponad rok temu

Witam
Mam 18 lat ważę 120 kilo mam 195 wzrostu zwracam się z prośbą o pomoc w ułożeniu diety redukcyjnej oraz programu ćwiczeń
. Interesuje mnie zbicie tkanki tłuszczowej i przemiana jej w suche mięśnie . Do dyspozycji mam domową siłownie w skład której wchodzą:

- Ławeczka skośna (do brzuszków)

-Ławka prosta + modlitewnik

-Hantle

-Gryfy proste i skośne

-Wyciąg sufitowy

Chodzę do szkoły między 7-15 nie ma mnie więc w domu więc drugi posiłek powinien być łatwy w transporcie , z góry dziękuję za pomoc i proszę o wsparcie i wyrozumiałość bo w tematach siłowni nie jestem żadnym ekspertem. :D
Odpowiedz

Dawidddd12 - zdjęcie Dawidddd12 Ponad rok temu

Jeśli rozpoczynasz Treningi to proponuje Ogolnorozwojowke :D to podstawa ale co do ćwiczeń itd to zapraszam do Działu Trening

A diete to zapraszam do tego Art

http://forum-kultury...ki-dietetyczne/
Odpowiedz

Trenuję już od jakiś dwóch miesięcy a co do diety to myślałem o czymś konkretnym :D ale dziękuję za pomoc.
Odpowiedz

UkaniU - zdjęcie UkaniU Ponad rok temu

Trenuję już od jakiś dwóch miesięcy a co do diety to myślałem o czymś konkretnym :D ale dziękuję za pomoc.

Dieta + Aeroby . Jeżeli to będzie hulało wtedy weź się za ogólnorozwojowy trening.
Odpowiedz

jaro113 - zdjęcie jaro113 Ponad rok temu

Tu masz jeden przykład diety tylko ta jest na 85 kg. ale mozesz pokombinowac,
http://forum-kultury...-redukcja-85kg/
Odpowiedz

Dzięki za pomoc co do diety myślę, że po prostu trochę zwiększę porcje i to powinno wystarczyć. :) Od nowego roku ostro trening dieta i tylko czekać na efekty dzięki wielkie za pomoc. :D :) :D
Odpowiedz

falan - zdjęcie falan Ponad rok temu

co do diety na redukcje to napewno nie możesz jeść chleba wogóle,słodyczy cukru,owoce możesz jeść ale mało np 1 jabłko 1 grejfrut tylko rano nie wieczorem na wieczór śmiało możesz jeść piersi z kurczaka ,rybe ( gotowane ) czy inne białka jedz warzywa brokuły, marchwie, itp. pij dużo wody nawet do 5 litrów na może być herbata zielona bez cukru albo rozwodnione soki unikaj mleka,tzw sztucznych soków owocowych bo mają konserwanty i co jedno z najważniejszych jedz dużo jogurtów ale naturalnych nawet 3 razy na dzień rano popołudniu i wieczorem przy nich możesz zrzucić dużą ilość tłuszczu i to tyle z mojej strony myśle że jak się do tego zastosujesz to nie będziesz miał problemu z rzuceniem wagi a co do jogurtów to są dobre na zrzucenie tłuszczu powodzenia pozdrawiam
Użytkownik falan edytował ten post Ponad rok temu
Odpowiedz

Dzięki za pomoc na pewno się przyda :D myślałem właśnie ,że można pić dużo mleka czemu nie wolno ? :)
Odpowiedz

kuba1000 - zdjęcie kuba1000 Ponad rok temu

Bo Laktoza jest ciężko strawna .
Odpowiedz

Ale jogurtów Śmiało i dużo tak jak napisał Falan ?? A jakiś owoców albo warzyw nie można jeść ?
Odpowiedz

falan - zdjęcie falan Ponad rok temu

racja mleko ma laktoze czyli tzw zły cukier mleczny który się póżniej odkłada w organiżmie a co do warzyw to możesz spokojnie jeść lecz jeśli chodzi o owoce to nie za dużo i rano z tego względu że też zawierają węglowodany i najlepiej je jeść rano żeby mieć energię.Jogurty TAK możesz jeść nawet 3 razy dziennie tylko ważne żeby były naturalne nie owocowe.Jeśli się do tego zastosujesz to efekty będą widoczne już po miesiącu ja też jadłem jogurty i straciłem dużo niepotrzebnego tłuszczu.Powodzenia
Odpowiedz

Dziękuję :D
Odpowiedz

Laktoza to dwucukier zbudowany z glikozy i kalaktozy . Jest izomerem grupy OH o niskim IG , ułatwia wchłanianie wapnia (a obecne badania mówią o pozytywnym wpływie wapnia na utratę tkanki tłuszczowej, poza tym jest wiele badań potwierdzających, że to właśnie wapń z nabiału jest najkorzystniejszy)

WIĘC OGRANICZ , LECZ NIE ZAPOMINAJ O TYCH PRODUKTACH ! .
Użytkownik UkaniU edytował ten post Ponad rok temu
Odpowiedz

A jakie posiłki przed i po treningu ? :P
Odpowiedz

UnDeRoS - zdjęcie UnDeRoS Ponad rok temu

Ryz i kurak.
Odpowiedz

przed: ryż brązowy/kasza gryczana+Filet z Kur.Indyk./Tuńczyk/chuda wołowina+warzywaSUROWE
po: ryż biały/makaron pełne ziarno.z pszenicy durum/pieczywo razowe/pita/białko JW/warzywa nie koniecznie .
Użytkownik UkaniU edytował ten post Ponad rok temu
Odpowiedz

Dzięki wielkie :P
Odpowiedz

Proszę bardzo .
Odpowiedz

A jeszcze co do tych jogurtów mam je jeść same zamiast posiłku czy mały kubeczek do posiłku ?
Odpowiedz

tak , możesz dodać mały kubek do posiłku .
Odpowiedz