Redukcja Proszę o pomoc
Grucha195
Ponad rok temu
Witam
Mam 18 lat ważę 120 kilo mam 195 wzrostu zwracam się z prośbą o pomoc w ułożeniu diety redukcyjnej oraz programu ćwiczeń
. Interesuje mnie zbicie tkanki tłuszczowej i przemiana jej w suche mięśnie . Do dyspozycji mam domową siłownie w skład której wchodzą:
Chodzę do szkoły między 7-15 nie ma mnie więc w domu więc drugi posiłek powinien być łatwy w transporcie , z góry dziękuję za pomoc i proszę o wsparcie i wyrozumiałość bo w tematach siłowni nie jestem żadnym ekspertem.
Mam 18 lat ważę 120 kilo mam 195 wzrostu zwracam się z prośbą o pomoc w ułożeniu diety redukcyjnej oraz programu ćwiczeń
. Interesuje mnie zbicie tkanki tłuszczowej i przemiana jej w suche mięśnie . Do dyspozycji mam domową siłownie w skład której wchodzą:
- Ławeczka skośna (do brzuszków)
-Ławka prosta + modlitewnik
-Hantle
-Gryfy proste i skośne
-Wyciąg sufitowy
Chodzę do szkoły między 7-15 nie ma mnie więc w domu więc drugi posiłek powinien być łatwy w transporcie , z góry dziękuję za pomoc i proszę o wsparcie i wyrozumiałość bo w tematach siłowni nie jestem żadnym ekspertem.
Dawidddd12
Ponad rok temu
Jeśli rozpoczynasz Treningi to proponuje Ogolnorozwojowke
to podstawa ale co do ćwiczeń itd to zapraszam do Działu Trening
A diete to zapraszam do tego Art
http://forum-kultury...ki-dietetyczne/
A diete to zapraszam do tego Art
http://forum-kultury...ki-dietetyczne/
Grucha195
Ponad rok temu
Trenuję już od jakiś dwóch miesięcy a co do diety to myślałem o czymś konkretnym
ale dziękuję za pomoc.
UkaniU
Ponad rok temu
Trenuję już od jakiś dwóch miesięcy a co do diety to myślałem o czymś konkretnym
ale dziękuję za pomoc.
Dieta + Aeroby . Jeżeli to będzie hulało wtedy weź się za ogólnorozwojowy trening.
jaro113
Ponad rok temu
Tu masz jeden przykład diety tylko ta jest na 85 kg. ale mozesz pokombinowac,
http://forum-kultury...-redukcja-85kg/
http://forum-kultury...-redukcja-85kg/
Grucha195
Ponad rok temu
Dzięki za pomoc co do diety myślę, że po prostu trochę zwiększę porcje i to powinno wystarczyć.
Od nowego roku ostro trening dieta i tylko czekać na efekty dzięki wielkie za pomoc.
falan
Ponad rok temu
co do diety na redukcje to napewno nie możesz jeść chleba wogóle,słodyczy cukru,owoce możesz jeść ale mało np 1 jabłko 1 grejfrut tylko rano nie wieczorem na wieczór śmiało możesz jeść piersi z kurczaka ,rybe ( gotowane ) czy inne białka jedz warzywa brokuły, marchwie, itp. pij dużo wody nawet do 5 litrów na może być herbata zielona bez cukru albo rozwodnione soki unikaj mleka,tzw sztucznych soków owocowych bo mają konserwanty i co jedno z najważniejszych jedz dużo jogurtów ale naturalnych nawet 3 razy na dzień rano popołudniu i wieczorem przy nich możesz zrzucić dużą ilość tłuszczu i to tyle z mojej strony myśle że jak się do tego zastosujesz to nie będziesz miał problemu z rzuceniem wagi a co do jogurtów to są dobre na zrzucenie tłuszczu powodzenia pozdrawiam
Użytkownik falan edytował ten post Ponad rok temu
Użytkownik falan edytował ten post Ponad rok temu
Grucha195
Ponad rok temu
Dzięki za pomoc na pewno się przyda
myślałem właśnie ,że można pić dużo mleka czemu nie wolno ?
Grucha195
Ponad rok temu
Ale jogurtów Śmiało i dużo tak jak napisał Falan ?? A jakiś owoców albo warzyw nie można jeść ?
falan
Ponad rok temu
racja mleko ma laktoze czyli tzw zły cukier mleczny który się póżniej odkłada w organiżmie a co do warzyw to możesz spokojnie jeść lecz jeśli chodzi o owoce to nie za dużo i rano z tego względu że też zawierają węglowodany i najlepiej je jeść rano żeby mieć energię.Jogurty TAK możesz jeść nawet 3 razy dziennie tylko ważne żeby były naturalne nie owocowe.Jeśli się do tego zastosujesz to efekty będą widoczne już po miesiącu ja też jadłem jogurty i straciłem dużo niepotrzebnego tłuszczu.Powodzenia
UkaniU
Ponad rok temu
Laktoza to dwucukier zbudowany z glikozy i kalaktozy . Jest izomerem grupy OH o niskim IG , ułatwia wchłanianie wapnia (a obecne badania mówią o pozytywnym wpływie wapnia na utratę tkanki tłuszczowej, poza tym jest wiele badań potwierdzających, że to właśnie wapń z nabiału jest najkorzystniejszy)
WIĘC OGRANICZ , LECZ NIE ZAPOMINAJ O TYCH PRODUKTACH ! .
Użytkownik UkaniU edytował ten post Ponad rok temu
WIĘC OGRANICZ , LECZ NIE ZAPOMINAJ O TYCH PRODUKTACH ! .
UkaniU
Ponad rok temu
przed: ryż brązowy/kasza gryczana+Filet z Kur.Indyk./Tuńczyk/chuda wołowina+warzywaSUROWE
po: ryż biały/makaron pełne ziarno.z pszenicy durum/pieczywo razowe/pita/białko JW/warzywa nie koniecznie .
po: ryż biały/makaron pełne ziarno.z pszenicy durum/pieczywo razowe/pita/białko JW/warzywa nie koniecznie .
Grucha195
Ponad rok temu
A jeszcze co do tych jogurtów mam je jeść same zamiast posiłku czy mały kubeczek do posiłku ?