Mam 16 lat mierze 175/176 cm i ważę 72kg ... chciałbym przybrać na wadze, jestem nowicjuszem i pytanie czy branie Dymatize Super Mass Gainer jest dobrym rozwiązaniem? czytałem o tym pisało, ze mogą brać to osoby nie ćwiczące, czy mogę brać na masę to śmiało? .. nie będę ściemniał, nie orientuje się w tych sprawach wiec proszę o porady
16 latek potrzebuje pomocy kogos z jakims doświadczeniem.
Rozpoczęty przez grala, 08.03.2010 - 23:37
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 08.03.2010 - 23:37
Witam!
Mam 16 lat mierze 175/176 cm i ważę 72kg ... chciałbym przybrać na wadze, jestem nowicjuszem i pytanie czy branie Dymatize Super Mass Gainer jest dobrym rozwiązaniem? czytałem o tym pisało, ze mogą brać to osoby nie ćwiczące, czy mogę brać na masę to śmiało? .. nie będę ściemniał, nie orientuje się w tych sprawach wiec proszę o porady
Napisano 09.03.2010 - 00:11
Branie wszelkiego rodzaju odżywek jak się nie ćwiczy mija się z celem . Pewnie, że możesz go brać, ale nie masa pójdzie Ci trochę w dupę trochę w brzuch a reszta się rozejdzie, na Twoim miejscu zacząłbym więcej jeść jeżeli chodzi Ci tylko o byle jakie kilogramy . Jeśli masa to najlepiej mięśniowa, nie zastanawiałeś się nad tym ?
"Uważaj jak tańczysz, bo życiowy parkiet bywa śliski..." "Bądź bliski dla bliskich"
Napisano 09.03.2010 - 02:29
Oczywiscie ze mozesz, przeciez to jest dla wszystkich ludzi
tylko nie wiem czy efekty beda Cie zadowalaly, jesli nie bedziesz cwiczyl to przytyjesz ale w masie tluszczowej wiec nie wiem czy to bedzie tak fajnie wygladac;P zacznij cwiczyc
Trenuj ostro albo Wcale!!!
Napisano 09.03.2010 - 06:59
Zacznij ćwiczyć bo sama odżywka praktycznie nic nie da
Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu...czas i tak upłynie...
http://imageshack.us...1/alim1782.jpg/
http://imageshack.us...1/alim1782.jpg/
Napisano 09.03.2010 - 14:44
Ok, dzięki wielkie Panowie.
W sumie to już można zamknąć