Skocz do zawartości

Noto mamy problem!

219 odpowiedzi w tym temacie

#41 Żółtodziób

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 214 postów
0

Napisano 21.06.2007 - 21:59

Aha teraz kapuje na rozgrzaną patelnię jajka żadnej margaryny sie rozumie.

#42 PW.

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 666 postów
2

Napisano 22.06.2007 - 08:46

Jeśli chodzi o smażenie na patelni to przy rozgrzaniu margaryn masła powstaje tłuszcz trans który jest nie zdrowy. Ogólnie biąłko jaj się szybciej ścina niż taka margaryna/masło dochodzi do szczytu termogenezy więc ogólnie możesz smażyć ale ja odradzam {SMILIES_PATH}/icon_e_smile.gif
Ps. Tu masz temat o rozstępach viewtopic.php?f=22&t=63
Paweł W.

#43 Żółtodziób

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 214 postów
0

Napisano 22.06.2007 - 09:01

Dzięki poczytam!

#44 Żółtodziób

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 214 postów
0

Napisano 22.06.2007 - 12:15

Witam prze czytałem i trochę już wiem. A co do diety to czym mogę zastąpić łyżkę dżemu?

#45 PW.

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 666 postów
2

Napisano 22.06.2007 - 13:00

Dżemu w ogóle nie powinieneś jadać {SMILIES_PATH}/icon_e_wink.gif
Ale uparłeś się na niego {SMILIES_PATH}/icon_e_wink.gif
Paweł W.

#46 Żółtodziób

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 214 postów
0

Napisano 22.06.2007 - 13:02

To co odstawić i nic nie wprowadzać?

#47 PW.

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 666 postów
2

Napisano 22.06.2007 - 13:29

Pisałem Ci już wcześniej żeby nie jadać tego dżemu ale mimo tego go wrzuciłeś {SMILIES_PATH}/icon_e_wink.gif Odstaw ten dżem i pasztet (wymieniłeś że go posiadasz, nie wiem czy jadasz)

Ogólnie w diecie masz mało tłuszczu, ryb, mięsa etc. pełnowartościowego białka więc czym go zastąpić to mógłbym Ci napisać ale pisałeś że nie masz kasy więć to w niczym Ci nie pomoże więc puki co jedz tak jak napisałeś i poczekamy aż uzbierasz troszkę drobniaków {SMILIES_PATH}/icon_e_wink.gif

Masz tu 10 wskazówek dr. John'a Berardiego
1. Należy spożywać 6-7 posiłków co 2,5 - 3 h
2. Należy w każdym posiłku spożywać "pełne białko" (zawierające wszystkie aminokwasy)
3. Należy w każdym posiłku spożywać węglowodany o w miarę jak najniższym I/G pochodzące z warzyw(najlepiej włóknistych) i owoców
4. Należy dbać aby posiłek przed treningowy był bogaty w łatwo przyswajalne białko
5. Należy dbać aby węglowodany we wszystkich posiłkach poza posiłkami przed i po treningowym pochodziły z warzyw i owoców o niskim IG. Posiłki około treningowe powinny zawierać węglowodany o wyższym I/G
6.Należy dbać aby posiłek po treningowy zawierał węglowodany proste i łatwo przyswajalne białko w proporcji 2:1
7. Należy pilnować aby 25-35%spożywanych kalorii w diecie pochodziło z tłuszczy z podziałem na : 1/3 z tłuszczy nasyconych (zwierzęcych), 1/3 z tłuszczy jednonienasyconych (np. oliwa z oliwek, avocado), a 1/3 z tłuszczy wielonienasyconych (olej lniany, rybi , orzechy i nasiona itp.)
8. Należy unikać napoi innych niż: woda mineralna niegazowana, zielona herbata itp.
9. Należy dbać o to by każdy posiłek za wyjątkiem posiłków około treningowych składał się z naturalnego, nie przetworzonego pożywienia, należy unikać słodzików, konserwantów, polepszaczy itp.
10.Należy spożywać większe ilości węglowodanów tylko w okolicach treningowych (przed i po treningu) , posiłki te powinny być ubogie w tłuszcz. W innych posiłkach powinna występować przewaga tłuszczy nad węglowodanami pochodzącymi z warzyw i owoców
Paweł W.

#48 Żółtodziób

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 214 postów
0

Napisano 22.06.2007 - 13:44

Ok odstawię ten dżem a szkoda bo był bardzo dobry, a co do pasztetu to już 2 tygodnie nie jadam. Ale już spamu mamy nieźle. Pozdr.

#49 PW.

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 666 postów
2

Napisano 22.06.2007 - 13:48

I bardzo dobrze że odstawiłeś i nie jeż {SMILIES_PATH}/icon_e_wink.gif
Po treningu warto jakbyś jadł jakieś mięsko, rybkę np. tuńczyka
Zadbaj o to bo po treningowy to najważniejszy posiłek w diecie kulturysty {SMILIES_PATH}/icon_e_biggrin.gif
Ps. Spam mi nie przeszkadza {SMILIES_PATH}/icon_e_wink.gif Jeśli jest na temat {SMILIES_PATH}/icon_twisted.gif
Tu masz malutki sarys o tłuszcach trans {SMILIES_PATH}/icon_e_smile.gif viewtopic.php?f=9&t=84
Paweł W.

#50 Żółtodziób

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 214 postów
0

Napisano 22.06.2007 - 15:48

Fajnie dzięki, szkoda, że nie mam kasy to bym to lepiej przestrzegał. Kiedyś jak zdobędę trochę szmalu to muszę odejść od żarcia takiego typowo domowego. A tak w ogóle to ile gdzieś tygodniowo powinienem wydawać kasy na całą dietę kulturystyczną?

#51 PW.

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 666 postów
2

Napisano 22.06.2007 - 16:18

Heh no to zależy od typu diety, od Ciebie samego, od treningów
Paweł W.

#52 Żółtodziób

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 214 postów
0

Napisano 22.06.2007 - 16:37

Ale tak na oko i tylko sama dieta nic po za tym.

#53 PW.

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 666 postów
2

Napisano 22.06.2007 - 17:11

Naprawdę trudno mi powiedzieć, sam nie kupuję większości składników do swej diety więc nie powiem Ci nic. Ale np. Pudzianowski mówił że miesięcznie wydaje 12 tys na dietę
Paweł W.

#54 Żółtodziób

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 214 postów
0

Napisano 22.06.2007 - 17:30

Niezły Pudzian, a ja raczej nie potrzebuje aż takiej diety. Szkoda, że nie wiem ile będę potrzebował kasy tygodniowo ale na pewno nie 12 tys. A dziś zjadłem chleb razowy i muszę powiedzieć, że nie jest taki zły.

#55 PW.

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 666 postów
2

Napisano 22.06.2007 - 17:39

Nasprawdętrudno mi cokolwiek powiedzieć {SMILIES_PATH}/icon_e_wink.gif A ile miesięcznie zarabiasz że tak Cię to martwi? {SMILIES_PATH}/icon_e_smile.gif
Paweł W.

#56 Żółtodziób

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 214 postów
0

Napisano 22.06.2007 - 17:50

Na razie jestem bezrobotny i nic nie zarabiam, ale jak nie wiesz to cię nie męczę bo to niema sensu. Czytałem artykuł o wodzie ciekawy, ale tu pisze coś takiego:

Wypij pół litra płynów na dwie godziny przed treningiem.

Przecież jak tyle wypije naraz to zaraz to za przeproszeniem wyszczam. To ma jakiś sens. A jeśli chodzi w trakcie treningu to ja piję co drugą serie w ćwiczeniu kilka łyków to dobrze?

#57 Żółtodziób

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 214 postów
0

Napisano 22.06.2007 - 18:29

Jeszcze coś jestem początkującym, ale czytałem co nieco o suplemencie HMB czy radzisz, żebym to brał czy jeszcze za wcześnie. Wiesz jaką mam dietę jak ćwiczę czy muszę to dodać. A nazywa się on tak: ACTIVITA HMB XXL 230 tabl./1250mg dostane na to kasę, ale ty zadecyduj bo ja nic nie wiem czy dać se spokój i poczekać jeszcze z pół roku czy nie?

#58 PW.

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 666 postów
2

Napisano 22.06.2007 - 19:10

Ale nie musiz tego od razu za 2 łykami wypić, po za tym to by było źle. Pij spokojnie. A jak wysikasz to nie znaczy że jest źle. Wysikujesz skutki przemiany materii
Paweł W.

#59 PW.

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 666 postów
2

Napisano 22.06.2007 - 19:12

Che Ci się pić to pijesz (nie mówię o pragnieniu). Nie ważne czy pijesz co 2 serie czy co 3. Pijesz kiedy Ci sięchce

A co do HMB nie polecam jej nikomu. Lepiej kup białko
Paweł W.

#60 Żółtodziób

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 214 postów
0

Napisano 22.06.2007 - 20:06

A dlaczego nie polecasz podobno to zwiększa przyrost masy mięśniowej i to sporo.