Skocz do zawartości

Początki z Kulturystyką

3 odpowiedzi w tym temacie

#1 nickersoner

• Użytkownik
  • 2 postów
0
  • Wzrost [cm]:194
  • Waga [kg]:90

Napisano 06.09.2010 - 13:13

Witam.
Proszę w miarę możliwości o pomoc.
Jestem początkującym, lekko ponad miesiąc temu zacząłem cwiczyc.
Prosił bym o pomoc w doborze syplementów itp.
Dietę w sumie mam ( rzuciłem palenie i jem wszystko w ogromnych ilosciach :-) )
Jestem dośc chudy no i nie młody :-)
Mam 194 cm wzrostu
waga ok 88 - 90 kg
a i wiek 35 lat.
Proszę o informacje w co zainwestowac.
chodzi mi o suplementy, co z czym połączyc, raczej interesują mnie dobre produkty. tak aby miały efekt.
Pozdrawiam i dzięki

#2 best body

• Ekspert
  • PipPipPipPipPip
  • 1285 postów
148
  • Zainteresowania:Profesjonalne doradztwo w zakresie suplementacji, dietetyki oraz treningu.
  • Wzrost [cm]:183
  • Pas [cm]:81
  • Waga [kg]:93

Napisano 06.09.2010 - 13:21

Wyświetl postUżytkownik nickersoner dnia 06.09.2010 - 13:13 napisał

Witam.
Proszę w miarę możliwości o pomoc.
Jestem początkującym, lekko ponad miesiąc temu zacząłem cwiczyc.
Prosił bym o pomoc w doborze syplementów itp.
Dietę w sumie mam ( rzuciłem palenie i jem wszystko w ogromnych ilosciach :-) )
Jestem dośc chudy no i nie młody :-)
Mam 194 cm wzrostu
waga ok 88 - 90 kg
a i wiek 35 lat.
Proszę o informacje w co zainwestowac.
chodzi mi o suplementy, co z czym połączyc, raczej interesują mnie dobre produkty. tak aby miały efekt.
Pozdrawiam i dzięki
jeśli możesz wrzuc tutaj swój jadłospis bo to ważne aby dobrać skuteczne suplementy/odżywki

masz powyżej 30 lat i na pewno dobrze odczuwałbyś suplementy naturalnie podnoszące poziom testosteronu (większa chęć do zycia, świeżość, no i pozytywne skutki dla masy mięsniowej które idą razem z jego podniesieniem)

kolejna sprawa to jak wyglada Twoj trening (intensywnosc, dlugosc, czestotliwosc) i czy masz dostepny pelny sprzet (silownia) czy wlasny sprzet (jesli tak to jaki) bo byc moze Twoj trening tez wymaga korekty

generalnie w tym sporcie wszystko rozbija sie o fundusze bo suplementow na rynku jest tysiace a wiekszosc z niego niestety nie warta nawet niskiej ceny

i wazna sprawa, mozna wziac najlepsze suplementy, a brac je nieumiejetnie i nie wykorzystamy w pelni ich potencjału, dlatego tak wazne jest zebys podal o sobie duzo informacji i swoje priorytety, sama masa, masa i sila, uwydatnienie miesni spod tk. tluszczowej?

odżywki Kraków
Dołączona grafika
Scitec Nutrition

Jeśli nie wiesz jaki wybrać dla siebie skuteczny zestaw suplementów i jak je stosować, aby osiągnąć założony cel wypełnij ANKIETĘ i odeślij ją do mnie.

#3 nickersoner

• Użytkownik
  • 2 postów
0
  • Wzrost [cm]:194
  • Waga [kg]:90

Napisano 06.09.2010 - 13:50

Dzieki za pomoc.

Jadłospis mniej wiecej bo ciężko mi tak dokładnie rozpisac.
H / 8.30 Płatki na mleku ok 150 g
H / 13.00 Twaróg / pieczywo ( II śniadanie ) Nabiał
H / 17,30 Obiad / Pierś kurczaka ( innego mięsa nie jadam tylko kura )
H / ok. 20.00 jakieś przekąski
H / ok. 23.00 Kolacja. Biały ser.

Generalnie jem dużo nabiału a z mięsa tylko kurczak.

Co do moich treningów to trenuje na siłowni trening ogólnorozwojowy bazuje na
http://forum-kultury...olnorozwojowka/
dodając kilka cwiczen.

Co do funduszy nie muszę aż tak oszczędzac, mam swoje lata pracuje nie siedze na garnuchu mamy wiec moge sobie pozwolic :-)
Więc fundusze az tak nie sa ważne chodzi o dobre i skuteczne produkty.
( od kilku korzystam z Gainera OLIMP GAIN BOLIC 6000 )

Interesuje mnie raczej masa i siła.
Sport uprawiam od zawsze ale siatkówkę,

Pozdrawiam

#4 best body

• Ekspert
  • PipPipPipPipPip
  • 1285 postów
148
  • Zainteresowania:Profesjonalne doradztwo w zakresie suplementacji, dietetyki oraz treningu.
  • Wzrost [cm]:183
  • Pas [cm]:81
  • Waga [kg]:93

Napisano 06.09.2010 - 14:04

Wyświetl postUżytkownik nickersoner dnia 06.09.2010 - 13:50 napisał

Dzieki za pomoc.

Jadłospis mniej wiecej bo ciężko mi tak dokładnie rozpisac.
H / 8.30 Płatki na mleku ok 150 g
H / 13.00 Twaróg / pieczywo ( II śniadanie ) Nabiał
H / 17,30 Obiad / Pierś kurczaka ( innego mięsa nie jadam tylko kura )
H / ok. 20.00 jakieś przekąski
H / ok. 23.00 Kolacja. Biały ser.

Generalnie jem dużo nabiału a z mięsa tylko kurczak.

Co do moich treningów to trenuje na siłowni trening ogólnorozwojowy bazuje na
http://forum-kultury...olnorozwojowka/
dodając kilka cwiczen.

Co do funduszy nie muszę aż tak oszczędzac, mam swoje lata pracuje nie siedze na garnuchu mamy wiec moge sobie pozwolic :-)
Więc fundusze az tak nie sa ważne chodzi o dobre i skuteczne produkty.
( od kilku korzystam z Gainera OLIMP GAIN BOLIC 6000 )

Interesuje mnie raczej masa i siła.
Sport uprawiam od zawsze ale siatkówkę,

Pozdrawiam

jeśli masz juz za soba miesiąc trenignów ogólnorozwojowych możesz zacząć ćwiczyć planem typowo na masę (w razie potrzeb ułożę)

dieta niestety mimo że jest regularnośc posiłków są one po prostu trochę słabe
brakuje przede wszystkim: witamin, pełnowartościowych źródeł białka (sery i zawarty w nich kazeinian wapnia jako źródło białka dla sportowcow wcale nie są opcją by robić z niej podstawowe źródło dla protein) jeśli Twoja waga stoi w miejscu dobrze by było jakbyś uzupełnił dietę dobrej jakości gainerem (nie takim jak gain bolic opartym na cukru-maltodekstrynach) zawierającym węglowodany o niskim indeksie glikemicznym (złożone), ew jeśli rośnie ale słabej jakości, gównie tłuszczowa - wtedy wzbogacił dietę o białko

to podstawa w uzupełnieniu makroskładników i podstawa do wzrostu masy (zwłaszcza pomiedzy 1 a 2 posilkiem kiedy masz dluuuga przerwe, wtedy mozna szejka wypic szybko i wygodnie)

jak już wspomniałem niezbędny będzie kompleks mikroelementów (tutaj do ustalenia jaki bo tłuszczu zdorwych w diecie też nie masz za wiele, wiec dobrze byłoby jakiś kompleksowy-pro zdrowotny)

do tego kreatyna lub stack kreatynowy jeśli zależy Ci na komforcie treningu i zwiększonej sile bezpośrednio podczas wysiłku

pełny zestaw zamykają aminokwasy, tutaj jest wiele opcji, zależy to od tego m.in na jaki trening się zdecydujesz, jaką masz prace (stresującą?), jak czesto grasz w siatke i jak dlugo? aminokwasy chronia mięsnie przed "spadkami" przede wszystkim i wspomagaja budowę suchej masy mięsniowej, poprawiaja regenerację, wiec są ważne także podczas intensywnego wysilku czy stresującego trybu pracy

jesli interesuja Cie konkretne produkty, odpowiedni trening itd pisz na priv, nie chce tutaj tematu o suplementacji zasmiecac

odżywki Kraków
Dołączona grafika
Scitec Nutrition

Jeśli nie wiesz jaki wybrać dla siebie skuteczny zestaw suplementów i jak je stosować, aby osiągnąć założony cel wypełnij ANKIETĘ i odeślij ją do mnie.