Rok 1674 Amsterdam a nie Japonia
Napisano Ponad rok temu
Mysle z zainteresuje to zarowno cwiczacych Jujutsu jak i Aikido
np.
Rozdzial 11 rycina 5- to shiho nage
Rozdzial 11 rycina 7
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Poki czlowiek ma dwie nogi i dwie rece nic nowego sie nie wymisli a szpiedzy, zwiadowcy itp byli zawsze szkoleni walki wrecz a kazda sztuka walki wrecz jest podobna.
Daltego ja juz dawno przestalem wierzyc w jedyna sluszna prawde przekazywana przez azjatow bo europa tez nie ma sie czego wstydzic.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Musze się pochwalić że jestem posiadaczem reprintu z 1987 roku
Napisano Ponad rok temu
Co tam! Wprowadzę nakaz noszenia u siebie takich strojów, a komu się nie spodoba - wypad. Będzie trochę luźniej ale na pewno, bardziej ten tego, kolorowo.
I jeszcze każdy dostanie darmowy przejazd na paradę równości.
Napisano Ponad rok temu
Stroje jak stroje, z tamtego czasu, wtedy byly modne i przydatne, do nich byla dopasowana architektura, styl zycia itd. a cy peda... ciezko powiedziec, porownaj jak sie dzis nosza coniektorzy panowie.Moje kimono czy tam jak kto chce - gi, już mi normalnie obrzydło. Jutro kupuję rajstopki i takie fikuśne buciki i peda... przepraszam, staroświecką kurteczkę z żabotem.
Napisano Ponad rok temu
Co tam! Wprowadzę nakaz noszenia u siebie takich strojów, a komu się nie spodoba - wypad. Będzie trochę luźniej ale na pewno, bardziej ten tego, kolorowo.
I jeszcze każdy dostanie darmowy przejazd na paradę równości.
Te stroje wcale nie były kolorowe. Kolory były bardzo drogie. A niektóre barwy były "zastrzeżone" dla duchowieństwa, władcy itd. A "współczesny" powściągliwy strój zawdzięczamy purytanom i reformacji. Może o trochę innych czasach, ale ciekawie pisze Peter Englund [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Ta książka daje niezłe pojęcie jak wyglądało życie w owych czasach
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
ma ktos turniej.avi z Bytomia ?
- Ponad rok temu
-
Sport a sztuka walki
- Ponad rok temu
-
Sportowe Jiu-Jitsu