Maty?
Napisano Ponad rok temu
Bede zobowiazany... :-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
linki:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] - tu udezaj w accessories - mats
mozna tez samemu kombinowac z pianek wtornie spienianych poliuretanowych - patrz np (bo jest tego duzo):
pzdr i powodzenia
Napisano Ponad rok temu
Jak sie robi maty [ ktos wspomnial ze wie jak sie robi maty, prosil bym o wklejenie tu opisu albo namiar na jakas strone jak mozna ]
Napisano Ponad rok temu
W sumie nic specjalnego ale zawsze cos.
Napisano Ponad rok temu
ponizej sposob na mate ( nie sprawdzony - tzn w trakcie wykonywania)
wydaje sie patrzac na ceny mat(niektore dobijaja!), ze bedzie to wzglednie tani sposob
1. zamowic maty z PP (pianka poliuretanowa) o odpowiedniej gestosci (od 100 kg/m^3 w gore) i wymaganych wymiarach
2. przygotowac pokrycie z mocnego materialu (rodzaj dowolny wg upodoban)
3. wszyc w materiał (zakladam ze to prostokat) na dwoch bokach 1 dluzszym a 2 krotszym (takich ktore maja wspolny rog) otwory i wzmocnic je metalowymi pierscieniami ( jak w starych namiotach)
4. ulozyc maty na podlodze dopychajac do rogu pomieszczenia
5. wolne konce maty zabezpieczyc przykrecajac do podlogi listwy drewniane takie, ze maja od gory wystajace bolce o rozstawie jak otwory w materiale do pokrycia maty.
6. naciagnac material na mate i nalozyc otwory na bolce w listwie.
7. nalozyc na listwe druga podobna tylko taka ktora ma otwory na bolce (zeby podczas treningu soe nie nadziac )
wysokosc 2 listw polaczonych nie powinna przekraczac grubosci maty (tzn moze, ale tak jest wygodniej i bezpieczniej)
mate mozna w kazdej chwili zlozyc tylko zostaja otwory w podlodze
jest to sposob dla tych co nie maja jakiegos specjalnego pomieczczenia lub nie moga calego wylozyc matami (wtedy po prostu zapelniamy cala podloge matami i przykrywamy mocnym materialem lub zszywamy maty pomiedzy 2 kawalkami materialu)
'taniosc' tego sposobu to zakup pianki bezposrednio u produceta (jeden z linkow w poprzednim moim poscie)
pzdr i powodzenia
Napisano Ponad rok temu
10 minut? Nie mam doswiadczen z zakladaniem pokrowca. Skomplikowana czynnosc. Przypominam ze chodzi mi o rozkladanie i skladanie maty na kazdy trening...
Napisano Ponad rok temu
juz lepiej kupic cale maty
Napisano Ponad rok temu
Macie moze doswiadczenie w czasie rozlozenia maty? Powiedzmy 5 osob, 30 kawalkow i jeszcze na to pokrowiec...
10 minut? Nie mam doswiadczen z zakladaniem pokrowca. Skomplikowana czynnosc. Przypominam ze chodzi mi o rozkladanie i skladanie maty na kazdy trening...
nie wiem o co chodzi z tym pokrowcem
bez pokrowca to do 5 minut gora
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
sprawdzalem i cena pianki jest ponad 50% nizsza niz tej samej wielkosci mata
no, ale jak sie ma takie ciezkie treningi 8O to nie dziwota, ze brak czasu na prace
a ten pomysl to z tad, ze na strychu znalazlem 11 mat z mikrogumy i mam za darmo :twisted:
Napisano Ponad rok temu
ale oprocz samej pianki trzeba dokupic _odpowiedni_ material , listwy i i jeszcze kilka rzeczy no i najwazniejsze nie trenowac tak ostro jak ja
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Na ile sa one solidne(czy nei ulegaja szybko zniszczeniu)bo jakos tak sobie je wyobrazam nie wiem czy slusznie jak grubsza karimate....
i na ile sa one miekkie,czy np moge na nich rzucac z powodzeniem koogos kto nie umie padac???
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
bo ja jestem w trakcie kupienia takowej i dowiedzialem sie ze waga jednego materaca 2m na 120 cm wazy okolo 20 kg!!
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Gdzie w Polsce mozna zrobic oboz treningowy ?
- Ponad rok temu
-
Filmy istrzuktarzowe BJJ, LUTA LIVRE, SAMBO, JJ itp. w dc++
- Ponad rok temu
-
BJJ w Warszawie
- Ponad rok temu
-
do szpecow kulania sie!!pomocy
- Ponad rok temu
-
Trening BJJ a kregoslup