literatura
Napisano Ponad rok temu
=]
Napisano Ponad rok temu
kiedys wydano takze ksiazke autorstwa andrzej bryl- choi jung hwa "taekwondo koreanska sztuka samoobrony"
...jezeli chodzi o WTF to calkiem ciekawa ksiazka [aczkolwiek dla mnie bez rewelacji] jest "taekwondo" autorstwa kyong myong lee- dariusz nowicki,
jak chcesz sobie poogladac fotki kopniec to mozesz sobie kupic 2 ksiazeczki chonga lee "wybuchowe kopniecia" i "JAKIESTAM kopniecia"
pare slow o TKD jest tez w ksiazce stanislawa tokarskiego "sztuki walki", jerzego milkowksiego "karate" no i w wileeeeeeeeeeeeeeeeluj innych.
powodzenia!
Napisano Ponad rok temu
Polecam ksiazke do WTF-unie fiem czy taki temat jush był,ale zna ktos moze jakąs dobrą książkę poświeconą taekwondo?jesli tak to prosiłabym o autora i moze miejsce,w którym mogłabym ją dostać...z góry dziekuje
=]
KYONG MYONG LEE
'TAEKWONDO KYORUGI. TRENING WALKI SPORTOWEJ'
Do znalezienia na
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Dzial 'Nowosci', po prawej stronie baner 'Biblioteka trenera'
Poza tym mozna tam znalezc pare innych ksiazek...
Niektore nawet mam
pozdro
E2rd
Napisano Ponad rok temu
Chong Lee "Dynamiczne kopnięcia"jak chcesz sobie poogladac fotki kopniec to mozesz sobie kupic 2 ksiazeczki chonga lee "wybuchowe kopniecia" i "JAKIESTAM kopniecia"
Chong Lee "Zaawansowane wybuchowe kopnięcia"
Facet naprawde nieżle kopie (przynajmniej na zdjęciach ).
Pozdrówka.
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
moro
Napisano Ponad rok temu
technicznej. Chuck Norris - "Sekret wewnetrznej mocy". Lektura
obowiazkowa. Wydana byla przez wyd. Rebis w 1998.
Pozdrowka - Gizmo
Napisano Ponad rok temu
A czy utrzymasz nogę w górze tak jak on to robił (zatrzymał naeryo chagi lub golcholigi w najwyższym punkcie i podtrzymał sobie ją do zdjęcia ręką) bez podtrzymywania jej ? Nie sądze, a może sie mylę ? Dla mnie każde kopnięcie jakie wykonuje to ideał.a mi sie te ksiazki srednio podobaja. moja niechec do "zaawansowanych wybuchowych kopniec" rozpoczela sie gdy zaowazylem jak pan chong lee przytrzymuje sobie noge reka [np str 15 fot. "zewnetrzny obszr luku"]
moro
P.S.
Polecam ćwiczenia rozciągające ze strony 30 i 31 "Zaawansowanych wybuchowych kopnięć". Czy ten pan wie że tak się nie da ?
Czemu Gizmo twierdzisz że te książki nie są o tkd (czy też nie jest o tkd od strony technicznej). Może się mylę ale na plecach doboków mają napis taekwondo, ponadto pisze w życiorysie Chonga Lee że naucza tkd. Kopnięcia na zdjęciach też są wydaje mi się wykonywane tak jak w tkd.
P.S.
Może wiesz Gizmo czy istnieje jakaś strona w internecie z info o Chong Lee, bo facet chyba jest dość interesującą postacią. Moro przypomniał mi o tej książce, i zapragnąłem dowiedzieć się czegos więcej o jej autorze. Od jutra rozpoczynam poszukiwania .
Pozdrówka.
Napisano Ponad rok temu
Czemu Gizmo twierdzisz że te książki nie są o tkd (czy
też nie jest o tkd od strony technicznej).
Nieporozumienie - chodzilo mi o ksiazke Norrisa, ktora nie jest
bynajmniej podrecznikiem TKD, ale i tak ja warto przeczytac. Kilka
ksiazek Chonga Lee mam i nawet mi sie podobaja jego kopniecia.
O stronie WWW niestety nic mi nie wiadomo.
Pozdrowka - Gizmo
Napisano Ponad rok temu
link dla ciebie :
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
i jeszcze kilka tytułów:
Korean Karate:Free Fighting Techniques - Cho S.H.
Bruchteste Taekwondo in Perfektion - A. Kelch
Taekwondo - D. Nowicki, Lee M.K.
Dynamic streching und kicking - B. Wallace
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Moro moje gratulacje, ja tak wysoko nogi do naeryo nie utrzymam .
Pozdrówka.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrówka.
Napisano Ponad rok temu
Ta ksiazka w zasadzie nie jest o TKD, albo raczej nie jest o stronie
technicznej. Chuck Norris - "Sekret wewnetrznej mocy". Lektura
obowiazkowa. Wydana byla przez wyd. Rebis w 1998.
Pozdrowka - Gizmo
Nie wiem co inni sądzą o tej książce Chucka Norrisa, ale ja uważam,że jest świetna.Nie ma wiele wspólnego z naszym Taekwondo, ale jeżeli ktoś lubi trochę poczytać o filozofii sztuk walki to serdecznie ją polecam!!!Ja dzięki niej trochę inaczej spojrzałam na osobę Chucka Norrisa.Już nie wydaje mi się jedynie zwykłym amerykańskim aktorem, ale jednym z nas.Też trenował (i nadal trenuje), więc wie o czym pisze!!!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
dzieki niej zdalam ostatnie kilka egzaminow....
Guest_budo_as_*
Napisano Ponad rok temu
Przy okazji warto zapoznac sie z Pytaniami na kurs instruktorski (tam wlasnie wymieniona jest literatura).
Pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Film o TKD
- Ponad rok temu
-
Oddech
- Ponad rok temu
-
do TKD -owcow